Ligt al dat voedingsnieuws ook op je maag? Aardappelen zijn slecht, van sporten zal je niet vermageren, neem maar wat extra vitamines,… Voeding is vandaag niet uit de media weg te slaan. Krantenkoppen over pasta, facebookberichten over bewaarmiddelen of een item in het Journaal over een restaurant dat menu’s samenstelt op basis van onze BMI.
Wat moeten we met dit overaanbod aan informatie en meningen? We zien met de regelmaat van de klok specialisten en voedingsgoeroe ’s opdraven in allerlei nieuwsbronnen. Voor de doorsnee consument begint het alsmaar moeilijker te worden om door de bomen het bos te zien. Wie heeft het bij het rechte eind en wat mogen we geloven?
Leer meer tijdens ons gratis wetenschapscafé over de wetenschappelijkheid van voedingsnieuws, in samenwerking met VUB en Muntpunt. Sven Pichal (Radio 2, De Inspecteur) gidst jullie door het overaanbod aan informatie over voeding. Docenten uit de opleiding Voedings- & Dieetkunde houden een aantal nieuwsberichten tegen het licht. Ze kaderen de wetenschappelijkheid en zetten de feiten op een rijtje. Ben je geïnteresseerd in voeding? Dan blijf je na deze sessie zeker niet op je honger zitten!