Science Bar: Bakken de media het (te) bruin?

Science Bar: Bakken de media het (te) bruin
Event
Data
,
15:00
tot
16:00
Waar?
Muntpunt

Ligt al dat voedingsnieuws ook op je maag? Aardappelen zijn slecht, van sporten zal je niet vermageren, neem maar wat extra vitamines,… Voeding is vandaag niet uit de media weg te slaan. Krantenkoppen over pasta, facebookberichten over bewaarmiddelen of een item in het Journaal over een restaurant dat menu’s samenstelt op basis van onze BMI.

Wat moeten we met dit overaanbod aan informatie en meningen? We zien met de regelmaat van de klok specialisten en voedingsgoeroe ’s opdraven in allerlei nieuwsbronnen. Voor de doorsnee consument begint het alsmaar moeilijker te worden om door de bomen het bos te zien. Wie heeft het bij het rechte eind en wat mogen we geloven?

Leer meer tijdens ons gratis wetenschapscafé over de wetenschappelijkheid van voedingsnieuws, in samenwerking met VUB en Muntpunt. Sven Pichal (Radio 2, De Inspecteur) gidst jullie door het overaanbod aan informatie over voeding. Docenten uit de opleiding Voedings- & Dieetkunde houden een aantal nieuwsberichten tegen het licht. Ze kaderen de wetenschappelijkheid en zetten de feiten op een rijtje. Ben je geïnteresseerd in voeding? Dan blijf je na deze sessie zeker niet op je honger zitten!

Deze EhB-experts komen aan het woord

  • Evelien Mertens behaalde een masterdiploma in de bewegings- en sportwetenschappen, en een doctoraat in de bewegings- en sportwetenschappen (VUB) en de biomedische wetenschappen (KU Leuven). Nadien heeft ze in een werktraject de opleiding bachelor in Voedings- & Dieetkunde (EhB) afgewerkt. Momenteel is ze werkzaam als onderzoeker bij deze opleiding en als wetenschappelijk medewerker aan de VUB. ook is ze zelfstandig diëtist in bijberoep. Stel je vraag alvast via mail: evelien.mertens@ehb.be.
  • Mariem Chiairi behaalde in juni 2020 een bachelordiploma in Voedings- & Dieetkunde (EhB). Na haar studies is ze gestart als diëtist en gezondheidspromotor in een wijkgezondheidscentrum. Daarnaast is Mariem ook werkzaam als lector binnen onze opleiding en als zelfstandige diëtist in bijberoep in een groepspraktijk te Mechelen. Stel je vraag alvast via mail: mariem.chiairi1@ehb.be
  • Silke Noël behaalde een bachelordiploma in de Voedings- & Dieetkunde (EhB). Nadien behaalde ze de masteropleiding Management en Beleid van de Gezondheidszorg (VUB). Tot slot, heeft ze in een werktraject de specifieke lerarenopleiding afgewerkt. Momenteel is ze werkzaam als docent binnen onze opleiding en als zelfstandig diëtist in bijberoep. Stel je vraag alvast via mail: silke.noel@ehb.be
Deel dit