Openlesdag RITCS

animatie
Infomoment
Data
,
14:00
tot
18:00
Waar?
RTICS campus Kaai en RITCS Campus Dansaert
Toegangsprijs
Gratis
Reservatie
Verplicht, via de link in de tekstblokjes

Radio

Een eerste maal in de studio duiken of de nodige technieken leren om je stem juist te gebruiken? Tijdens de openlesdag Radio van woensdag 9 mei maak je kennis met de docenten en het vak. Op het programma ondermeer een les radio-analyse, stemtechniek en radioprogramma. 

Inschrijven (gratis maar verplicht)

Animatie - Grafische technieken

Tijdens de openlesdag 'Grafische technieken & Modelschetsen' van woensdag 09 mei laat docente Vinciane Lowie je tussen 14u en 18u kennismaken met grafische technieken en modelschetsen. Deze openlesdag gaat door op Campus Kaai in het tijdelijk atelier van de studenten Animatie. 

Inschrijven (gratis maar verplicht)

Animatie - Digitale technieken

Tijdens deze openlesdag 'Digitale Technieken: 2D' van woensdag 09 mei woon je een les bij van de eerstejaarsstudenten Animatiefilm. Docent en vakhoofd Frits Standaert verzorgt tussen 14u en 18u les 'Digitale Technieken: 2D'. De les gaat door op Campus Kaai in het tijdelijk atelier van de studenten Animatie. Wens je actief deel te nemen aan een les, bekijk dan zeker ons ander aanbod.

Inschrijven (gratis maar verplicht)

Audiovisuele Parameters

De basis van het vertellen van een audiovisueel verhaal, daar draait het om in de openles 'Audiovisuele Parameters', gegeven door docent Patrick Geeraerts op woensdag 9 mei. In deze les worden de artistieke en technische parameters van een audiovisuele productie (film, documentaire, ... ) stuk voor stuk behandeld. Termen als brandpuntsafstand, beeldgrootte, beeldcompositie, cadrage en perspectief zullen voor jou na de les geen onbekende meer zijn. Daarnaast wordt ook gefocust op het beheersen van tijdsverloop en continuïteit in een audiovisuele productie door dieper in te gaan op zaken als cutaway, ellips, as en raccord. De openles is een ideale voorbereiding voor je toelatingsproef Film. 

Inschrijven (gratis maar verplicht)

Check ook de openlesdag op 18 april, dan komen andere opleidingen of andere aspecten van de opleiding aan bod.

Wil je alvast een voorsmaakje?  Ga dan naar RITCS ONLINE.  Doorheen het jaar worden verschillende kortfilms, opinies en verhalen gepresenteerd aan het brede publiek.

Deel dit