Innovatiecafé: Wat als we straks 100 worden? De uitdagingen van een lang leven.

Innovatiecafé Idea & Innovation management
Evenement
Data
,
18:30
tot
21:30
Waar?
Auditorium KBC, Havenlaan 2, 1000 Brussel
Toegangsprijs
Gratis, maar schrijf je wel in.

Innovatiecafé: Wat als we straks 100 worden? De uitdagingen van een lang leven. Met Dirk Schyvinck

Geen enkele factor zal de volgende jaren zoveel impact hebben op onze samenleving als de vergrijzing. In één adem hebben we het dan meestal over de kost daarvan: een gigantische maatschappelijke uitdaging. Maar even ingrijpend zal de impact zijn op de manier waarop we studeren,  werken, rusten, ons verplaatsen, voor mekaar zorgen etc. Kom op 23 april naar het Innovatiecafé, met Dirk Schyvinck, Auteur van het boek "Wat als we straks 100 worden?"

Keynote: Dirk Schyvinck, auteur van het boek "Wat als we straks 100 worden?"

In zijn boek en zijn keynote beschrijft Dirk een nieuwe visie op jong en oud. Er zal heel wat innovatieve kracht nodig zijn de komende jaren om de maatschappelijke, economische en politieke uitdagingen van ons langere leven aan te pakken. 

Oud worden. Om van die vloek een zegen te maken moeten we met een innovatieve blik naar de toekomst van het langere leven kijken.

Dirk Schyvinck

Stand Up voor Start-Ups

Zoals gebruikelijk nodigen we naast de key-note spreker ook start-ups en innovatieve ondernemers uit om hun idee of bedrijf te pitchen.

Q&A en networking

Na afloop van de keynote is er een debat of een uitgebreide Q&A. De avond wordt afgesloten met een Networking Drink.

Gezocht: grijze en wijze wolven

Gezien het thema willen we deze keer graag ook een aantal “grijze en wijze wolven” aan het woord laten. Daarom doen we een warme oproep:

Breng je ouders of grootouders mee naar ons innovatie-café. Heb je een tip voor een straffe “jonge blik” van een zeventig plusser…. let us know!

Praktisch

Programma:

18u30: Deuren open
19u00: Startups + Keynote + Q&A
20u15: Networking drink
21u30: Einde

Inschrijven voor het innovatiecafé is gratis en doe je hier.

De Innovatiecafés zijn een initiatief van de opleiding Idea & Innovation Management, in samenwerking met Start It @ KBC.

Deel dit