brussel2030
Verhaal

Werk samen met andere EhB'ers mee aan kandidatuur Brussel2030

Verschillende van onze onderzoekers en docenten zijn betrokken bij de Brussels2030 Summer Assembly, de zomerbijeenkomst in het kader van de kandidaatstelling van Brussel als Culturele Hoofdstad in 2030. EhB'ers zoals Eva De Smedt, Minne Huysmans, Maya Van Leemput maken hun opwachting op dit event. 

Wat wil Brussel2030 bereiken?

Hoe kunnen we nieuwe vormen van sociale cohesie creëren? Hoe kunnen we de klimaatverandering het hoofd bieden? Hoe verhouden de artistieke en culturele sector zich tot deze veranderingen? Hoe kunnen we de grote projecten van de regio en de stad herdenken in termen van superdiversiteit, gelijkheid, duurzaamheid, mobiliteit? Hoe kunnen we de stad ten goede veranderen? De kernwoorden zijn verandering en transitie. 

Met de Summer Assembly nodigt Brussels2030 – onder leiding van Jan Goossens en Fatima Zibouh – het maatschappelijk middenveld, kunst, cultuur, wetenschap en de verscheidenheid aan actoren die deze stad maken uit om Brussel te helpen voorbereiden om Europese Culturele Hoofdstad 2030 te worden. Ook jij bent uitgenodigd!

Verschillende interessante (internationale) keynote sprekers zijn intussen bevestigd voor de Summer Assembly: Srecko Horvath (HR), Fatima Zibouh & Jan Goossens (BE), Chloé Mikolajczak (BE), Sjoerd Bootsma (NL), Louise Carlier (BE),... Naast natuurlijk de vele andere prikkelende workshops, activiteiten in het programma.

Klik voor de praktische info.


 

Deel dit