studenten op stap met skyline brussel
Verhaal

Waar moet je op letten bij je studiekeuze?

Wij beseffen het maar al te goed. Alle afgestudeerden van het middelbaar krijgen nu de vraag: 'En, weet je al wat je gaat studeren?' voorgeschoteld. Misschien hoor jij tot de grote groep van jongeren die nog zoekend zijn. Geen paniek, hieronder lees je wat tips die je kunnen helpen.

Wat moet ik kiezen?

Ken je niet zo goed het verschil tussen professioneel en academisch onderwijs? Redelijk eenvoudig uitgelegd: bij een graduaat of een professionele bachelor ben je heel praktijkgericht bezig met groepswerken, stages, werkplekleren. Een academische studie gaat meer uit van de theorie en verwacht ook een meer onderzoekende geest van de student. Aan EhB hebben we ruim 20 professionele bachelors, meer dan 10 graduaatsopleidingen en bieden we anderzijds masters in de Kunsten aan. Die noemen zich academisch, maar zowel RITCS als het Koninklijk Conservatorium zijn natuurlijk op hun manier bijzonder hands-on. Meer over de verschillen lees je hier.

Weet je niet goed welke van al die richtingen bij jou het best past, dan kunnen we I-Prefer aanraden. Een test waarmee je jouw interesse voor opleidingen van het hoger onderwijs in kaart kan brengen.

Begeleiding voorop

Je kunt je slaagkansen verhogen door goed na te denken over je persoonlijke traject, dat klinkt als een open deur. Erover praten helpt altijd. EhB heeft dan ook trajectbegeleiders die je advies geven en op al je vragen antwoorden.

Ons uitgangspunt? Je laten thuis voelen

Onze manier van lesgeven, de inleefmomenten, de praktijkstages en de groepswerken dragen ertoe bij dat je al snel nieuwe vrienden krijgt die je door en door leert kennen. De gezellige campussen zorgen er ook voor dat je je welkom voelt. En zo maak je vrienden voor het leven.

Boost je leven!

Mocht je nog niet overtuigd zijn dat Brussel de perfecte plek is voor een student, dan hebben wij wel wat argumenten. Het is een bruisende ontmoetingsplek en de levendige studentencultuur gecombineerd met die internationale sfeer maken van Brussel een gedroomde studentenstad. Of je nu pendelt of op kot gaat, je krijgt de Brusselmicrobe ongetwijfeld te pakken. En dan hebben we het nog niet over onze contacten met al die internationale organisaties en topbedrijven in de hoofdstad: een plus voor je cv!

Nu is het dan aan jou, maar je bent niet alleen

Uiteraard moeten er ook cursussen geblokt worden. Je kunt geen praktijkstage beginnen als je niet eerst de knepen van het vak leert. Maar geen paniek: onze begeleiders zullen je helpen waar het gaat om studiemethodes, studievaardigheden, taalproblemen. Je wordt niet aan je lot overgelaten.

Infodagen

Op onze infomomenten kun je met je vragen bij docenten, trajectbegeleiders, studiebegeleiders en studenten terecht. Kom dus zeker langs op zaterdag 7 september.