wekonekt
Persbericht

VUB lanceert met EhB en ULB tweede editie van de weKONEKT.week

Van 1 tot 5 april 2019 trekken VUB, ULB en EhB een week lang massaal off campus in het kader van de weKONEKT.week. Studenten, academici en personeel trekken Brussel in. Op het programma staan meer dan 140 (les)activiteiten bij bedrijven, cultuurhuizen, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, rechtbanken, sportclubs, musea, ocmw’s, non-profitorganisaties, media en internationale in¬stellingen. Meer dan 90 instellingen slaan de handen ineen om de weKONEKT.week mogelijk te maken.

Studenten uit alle faculteiten en departementen krijgen les van mensen uit het werkveld, over zaken waar ze later zelf ook mee te maken krijgen. En dat dan ook nog eens op een relevante locatie in Brussel. De weKONEKT.week is een kort en krachtig initiatief om te onderstrepen dat weKONEKT.brus¬sels zowel een persoonlijke als collectieve ontdekkingstocht is. De beweging naar Brussel is een centraal element van de visie van rector Caroline Pauwels voor de Vrije Universiteit Brussel.

Een 40-tal activiteiten die tijdens de weKONEKT.week worden georgani¬seerd, staan open voor het brede publiek. Op het programma: gratis concert voor studenten in Madame Moustache, fietstours ‘huren in Brussel’, gastlezingen van onder meer Jean Paul Van Bendegem, Izzeldin Abuelaish en Mona Lena Krook, maar ook doodgewone lessen.
Deze week is mogelijk dankzij het engagement en enthousiasme van collega’s, studenten en partners, en dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Het volledig programmaoverzicht vind je op weKONEKTweek.brussels.
E-mail: info@wekonekt.brussels
Algemene website: weKONEKT.brussels

 

Deel dit