EhB x Microflavours
Verhaal

Studenten Toegepaste Informatica & IoT helpen Brusselse stadsboerderij verder digitaliseren

Microflavours, gelegen kortbij de Ninoofse Poort in Brussel,  omschrijft zichzelf als de meest indrukwekkende verticale stadsboerderij in Brussel. Om hun duurzaamheid en efficiëntie te verhogen, schakelt de startup de expertise van onze studenten Toegepaste Informatica en Internet of Things (IoT) in. 

Het hoofddoel van deze digitale transformatie is dat de medewerkers van Microflavours zich volop kunnen focussen op de core van hun bedrijf en zo weinig mogelijk tijd hoeven te besteden aan manuele routineprocessen. Een unieke win-win ervaring waarbij studenten een startup kunnen ondersteunen.

Onze studenten zullen de setting voorzien van een sensornetwerk die diverse omgevings- en productieparameters zullen meten. Daarbij denken we aan het meten van CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en meer. Dit laat Microflavours toe om het productieproces te optimaliseren.

Klaas De Proost
opleidingshoofd IoT (Internet of Things)

Dit soort van samenwerking is kenmerkend voor professionele bachelors en graduaten. Bij Toegepaste Informatica gaat het over een groepseindwerk van studenten, binnen IoT betreft het werkplekleren binnen de opleiding.  Ook voor Microflavours is het een ideale manier om digitale expertise binnen te trekken. Zowel de opleidingen als Microflavours ademen bovendien dezelfde startup cultuur. 

Dankzij de infrastructuur die de IoT studenten zullen aanleggen, kunnen onze informaticastudenten deze data opvangen en verwerken in cloud dashboards die het geheel permanent zullen monitoren. In een latere fase wordt een Business IT systeem uitgerold dat de supplychain volledig zal automatiseren.

Steve Weemaels
opleidingshoofd Toegepaste Informatica
Deel dit