campus kanal
Verhaal

Studenten tevreden over studieplekken op de campus

Onze 'Studieplekken' maken het mogelijk voor studenten in lastige thuisomstandigheden om op EhB rustig én veilig  te studeren. Sinds 13 maart schakelden alle opleidingen zoals geweten over op afstandsonderwijs. Na wat zoeken en testen is het systeem nu aardig ingeburgerd. Onze studenten krijgen via opnames, livesessies, opdrachten en taken hun leerstof te verwerken, en bereiden zich op dit moment thuis voor op examens of andere evaluatiemethodes. Uit onze bevraging bleek echter dat een aantal studenten thuis niet de nodige rust vindt om met hun studie bezig te zijn. Daarop vroegen de studiebegeleiders of het niet toch mogelijk zou zijn om die studenten alsnog op de campus te ontvangen. 

Na goedkeuring van de nodige officiële instanties, zijn we op maandag 11 mei gestart met een systeem van ‘Studieplekken’ voor studenten die het echt nodig hebben. Op drie campussen worden strikte veiligheidsmaatregelen gehanteerd qua social distancing, maskers, en hygiëne om die studenten een rustige studeerplek te bezorgen. Op uitnodiging van hun studentenbegeleider zijn er nu een vijftigtal studenten die op het aanbod zijn ingegaan. De studieplekken zijn uit veiligheidsoverwegingen enkel op reservatie, zodat alles goed voorbereid en gereinigd kan worden

De reacties zijn uitermate positief. De betrokkenen zeggen blij te zijn om op hun gemak te kunnen studeren. Ook appreciëren ze hoe we de veiligheid van de omgeving hebben aangepakt. Eén student gaf ons geheel toepasselijk punten: het werd een 8 op 10! Voor sommige studenten levert het op de campus studeren ook een uitlaatklep op. Zo krijgen de EhB-studentenbegeleiders ter plaatse al eens een persoonlijk verhaal te horen over waarom het studeren thuis zo moeilijk valt. Ook de begeleiders zien de meerwaarde: 

Het geeft me een goed gevoel en ik vind het leuk dat ik na al die weken van telewerken en gesprekken op afstand, eindelijk wat studenten in levende lijve kan helpen en begeleiden waar nodig, ook al is dit nog steeds beperkter dan ik zelf zou willen.

Esther Mattelaer
Studentenbegeleider

Zijn jouw thuisomstandigheden ook van die aard dat je studies eronder lijden? Neem dan contact op met je studiebegeleider. Zij/Hij zal je naar de reservatietool doorverwijzen.

Deel dit