trajectbegeleider
Verhaal

Starten in februari: het is bijna zover!

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je erover nadenkt om in februari van start te gaan. Je huidige opleiding loopt misschien niet zoals gepland. Of je hebt nu een beslissing genomen en je wil toch starten met studeren. Starten in februari heeft twee grote voordelen: je verliest geen volledig academiejaar en je krijgt (als je nu al een opleiding volgt) de studiepunten van het tweede semester van je huidige opleiding volledig terug. We bekijken samen met jou het beste traject. 

Wat moet ik doen om te starten in februari? 

Kijk eerst eens naar de opleidingen die in aanmerking komen voor een februari-traject. Het gaat over een groot aantal bachelor- en graduaatsopleidingen. Daarna neem je contact op met de trajectbegeleider van de door jouw gekozen opleiding. Samen stellen jullie je studieprogramma samen. Je kan immers niet altijd alle tweede semestervakken volgen – soms is voorkennis uit het eerste semester nodig.

Heb ik recht op vrijstellingen?

Als je al een credit behaald hebt, bv. in het eerste semester of bij een andere hogeschool of universiteit, kan dat eventueel wel gebruikt worden om een vrijstelling toe te kennen. Met andere woorden: neem zeker deel aan de examens van januari. Zo hoef je in veel gevallen niet van nul te herbeginnen. Zeker als je vorige opleiding aansluit bij het vakgebied van je nieuwe.

Het volgende academiejaar volg je dan die vakken van het eerste jaar die je nog niet hebt kunnen volgen. En als je studieprogramma het toelaat, kan je daar ook vakken van het tweede jaar aan toevoegen. Zo kan jij je opleiding zo goed mogelijk spreiden.

Infosessies 

Enkele opleidingen organiseren infosessies over starten in februari. Hou onze eventpagina in de gaten. 

Deel dit