trajectbegeleider
Verhaal

Starten in februari: het is bijna zover!

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je erover nadenkt om in februari van start te gaan. Je huidige opleiding loopt misschien niet zoals gepland. Of je hebt nu een beslissing genomen en je wil toch starten met studeren. Starten in februari heeft twee grote voordelen: je verliest geen volledig academiejaar en je krijgt (als je nu al een opleiding volgt) de studiepunten van het tweede semester van je huidige opleiding volledig terug. We bekijken samen met jou het beste traject. 

Het tweede semester start op 14 februari 2022

Dat is heel binnenkort! Kijk eerst eens naar de opleidingen die in aanmerking komen voor een februaritraject. Die opsomming staat op deze pagina. Het gaat over een groot aantal bachelor- en graduaatsopleidingen. Daarna neem je contact op met de trajectbegeleider van de door jouw gekozen opleiding. Hij/zij stelt dan een programma op maat voor je samen. Je kan immers niet altijd alle tweede semestervakken volgen – soms is voorkennis uit het eerste semester nodig.

Heb ik recht op vrijstellingen?

Een terugkerende vraag! Als je al een credit behaald hebt in het eerste semester, bij een andere hogeschool of universiteit, kan dat eventueel wel gebruikt worden om een vrijstelling toe te kennen. Je hoeft in veel gevallen niet van nul te herbeginnen. Zeker als je vorige opleiding aansluit bij het vakgebied van je nieuwe.

Het volgende academiejaar volg je dan die vakken van het eerste jaar die je nog niet hebt kunnen volgen. En als je studieprogramma het toelaat, kan je daar ook vakken van het tweede jaar aan toevoegen. Zo kan jij je opleiding zo goed mogelijk spreiden.

Deel dit