bumper
Verhaal

RITCSers maken animatiefilms voor persvrijheid

Ook dit jaar realiseerden enkele studenten Animatiefilm van het RITCS de zogenaamde 'bumpers' voor Difference Day, het jaarlijks evenement van ondermeer de VUB en de Erasmushogeschool Brussel dat volledig in het teken staat van de 'Dag van de Persvrijheid'. De korte animatiefilms zullen de hele dag te zien zijn op het evenement dat op 3 mei digitaal plaatsvindt.  

In het kader van het vak 'Toegepaste Animatie' kregen onze studenten van de derde bachelor de opdracht om een reeks korte animatiefilms, bumpers, uit te werken voor een specifieke opdrachtgever. Ook dit jaar was deze opdrachtgever 'Difference Day', hét jaarlijks evenement dat de focus legt op de persvrijheid. 'Difference Day' bezorgde onze studenten een reeks quotes waar ze zelf mee aan de slag konden gaan. Het resultaat kan je zien vanaf vrijdag 1 mei op de website van 'Difference Day', maar wij mochten alvast onderstaande bumper met jullie delen. 

Over Difference Day

In 1993 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 mei uitgeroepen tot Werelddag van de Persvrijheid. Dit om het bewustzijn van het belang van persvrijheid te verhogen en regeringen er aan te herinneren hun plicht met betrekking tot de handhaving van het recht op vrijheid van meningsuiting op grond van artikel 19 van de in 1948 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te respecteren.

Difference Day 2020 wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, Université libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, BOZAR, Evens Foundation en IHECS. Ze worden ondersteund door de Vlaamse en Franstalige media, Bertelsmann, de Europese Radio-Unie, de Europese Uitgeversraad, het Europees Parlement, de Europese Commissie, het European Democracy Endowment Fund en de mediaministers van Vlaanderen en Wallonië.

Het live-streamed event wordt gepresenteerd door Annelies Beck (VRT) en Caroline Hick (RTBF) en zal worden ingeleid door de rectoren Caroline Pauwels (VUB) en Yvon Englert (ULB). Zoals elk jaar staan er internationale topsprekers op het programma, waaronder Guilherme Canela, het hoofd van de UNESCO-afdeling voor de vrijheid van meningsuiting, en Caoilfhionn Gallagher, een internationaal gerenommeerde advocaat gespecialiseerd in mensenrechten en mediarecht. Zij verdedigde onder meer de vermoorde Maltese journalist Daphne Caruana Galizia.

Meer info over Difference Day

Bekijk hieronder het werk van Maxim Dierick
Deel dit