Paul Gilson
Verhaal

Onderzoekers Conservatorium stellen boek over componist Paul Gilson voor

Onderzoekers van LUCA School of Arts, het Koninklijk Conservatorium van Brussel/Vrije Universiteit Brussel en het Orpheus Instituut presenteren op 16 februari 2023 om 17u een nieuw boek over componist Paul Gilson. Tijdens deze boekvoorstelling in KCB, waar Gilson een nieuwe generatie van componisten opleidde, stellen de auteurs de vele facetten van Gilsons leven en werk centraal, met een bijzondere aandacht voor zijn nationale en internationale belang. 

In het kader van deze boekpresentatie organiseren de auteurs een rondetafelgesprek met experten uit het muziekveld. Samen zullen zij in gesprek gaan over de uitdagingen die gepaard gaan met de uitvoering en verspreiding van de Vlaamse muziek.  

Paul Gilson, geboren en getogen in Brussel, groeide tijdens het fin de siècle uit tot een gewaardeerd kunstenaar. Hij stond en staat geboekstaafd als een erudiet componist, orkestrator, theoreticus, criticus, musicograaf en pedagoog. Een prestigieuze Prix de Rome en zijn symfonisch werk La Mer maakten hem bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Door zijn opmerkelijke inzet voor de blaasmuziek, en die van amateurorkesten in het bijzonder, herinneren we ons Gilson vandaag nog steeds als de Vader van de Belgische blaasmuziek. 

Wanneer: donderdag 16/2/2023 om 17u

Waar: Kleine Concertzaal, Kleine Zavel 5, 1000 Brussel

Klik voor meer info en inschrijvingen.

Deel dit