Nieuwjaarsconcert 2024
Verhaal

Nieuwjaarsconcert 2024 doet dromen 

Op woensdag 17 januari 2024 woonden heel wat personeelsleden, studenten en tal van externe partners ons nieuwjaarsconcer bij. Op de parterre (300 zitjes) vond je geen vrij plaatsje meer, ondanks de afmeldingen door de barre, winterse omstandigheden en de moeilijke verkeerstoestanden op de weg en het spoor. 

Onder de ruim 300 aanwezigen o.a. Benjamin Dalle (CD&V), Brussels minister van Jeugd, Media en Armoedebestrijding, vertegenwoordigers uit de politieke wereld, vele collega’s uit het hoger en het middelbaar onderwijs, en mensen uit het bedrijfsleven. 

Nieuwjaarstoespraak 

Algemeen directeur Dennis Cluydts, verraste met een kleurrijke inleiding én met een uitgebreide toelichting bij de plannen voor de renovatie- en restauratiewerken van de concertzaal (er komen zelfs twee nieuwe concertzalen), de nieuwe bibliotheek en het ondergronds depot voor partituren en artefacten, de nieuwe muziekklassen, en zoveel meer. De werken starten dit jaar en eindigen in 2029. 

Klassiek, jazz, musical én podiumtechnieken

Studente Sofia Manvati (viool), die zich volop voorbereidt voor de Koningin Elisabethwedstrijd later dit jaar, bracht op een voortreffelijke manier een werk van Eugène Ysaÿe (de Sonata No. 3 in D mineur). 
Samen met Katsura Mizumoto (piano) schitterde ze ook met Three romances for violin and piano Op 22 (van Clara Schumann). 
Oliver Vander Bauwede, Kuan-Yu Chen, Yusheng Jiang en Rob Swennen brachten twee hartverwarmende en heel intimistische composities van grootmeester Toots Thielemans. 
Een koor van niet minder dan vijftig musicalstudenten, o.l.v. een betoverende Inge Minten, sloten de avond feestelijk en enthousiast af met ‘Do you hear the people sing’ uit ‘Les Misérables. 

Maar niet alleen de studenten van het KCB toonden zich van hun beste kant, het waren de RITCS-studenten die ervoor zorgden dat de podiumtechnieken het achter de schermen perfect verliepen. 

Foto's door David Legrève, (c) EhB.
 

Nieuwjaarsconcert 2024
Nieuwjaarsconcert 2024
Nieuwjaarsconcert 2024
Nieuwjaarsconcert 2024
Deel dit