Hactivate The City 2019
Persbericht

Maak een verschil in de modewereld en neem deel aan het 'Wearable Technology Lab'!

Maak een verschil in de modewereld!

Jongeren uit Brussel, steek de handen uit de mouwen! De modewereld heeft je nodig. Ben je tussen 14 en 18 jaar oud en geïnteresseerd in mode of nieuwe technologieën? Neem dan deel aan een “Wearable Technology Lab” in het Medialab van de Erasmushogeschool en ontwerp je eigen interactief kledingstuk samen met modeontwerpers, ICT experts en kunstenaar Claire Williams. De resultaten van de labs zullen getoond worden in een tentoonstelling in BOZAR!

Ben je tussen 14 en 18 jaar oud en geïnteresseerd in mode of nieuwe technologieën? Denk je dat de toekomst behoefte heeft aan radicale en innovatieve ideeën? Neem dan deel aan een Wearable Technology Lab en ga samen met echte modeontwerpers, technici en kunstenaars Claire Williams en Giulia Tomasello je ontwerp uitwerken voor een slim kledingstuk. In het medialab.brussels van de Erasmushogeschool Brussel kan je aan de slag met digitale technieken en machines zoals naaibare LED’s, 3D-printers of Arduino. In het Wearable Technology Lab leer je op een creatieve manier technologie gebruiken om kledij te ontwerpen. Je gaat op zoek naar materialen die de mode-industrie duurzamer en innovatiever kunnen maken. In de labs die eerder door Gluon werden georganiseerd, ontwikkelden jongeren bijvoorbeeld een kledingstuk dat de hartslag interpreteert en emoties opspoort of een apparaat dat jouw bewegingen in muziek omzet!

Nog geen voorkennis in mode of technologie? Geen probleem, je zal omringd worden door experten en tools die hiervoor nodig zijn! Jouw enthousiasme is het enige dat telt.

De labs gaan door van 01/07 tot en met 05/07/2019; en van 28/10 tot en met 03/11/2019.

De resultaten van de labo's zullen in november 2019 worden gepresenteerd in een tentoonstelling in BOZAR.

PRAKTISCH:
Inschrijving: via www.gluon.be
Prijs: € 75 / Lab - Inschrijving voor 2: € 120 / Lab - Kansentarief: gratis (gelieve contact op te nemen met Gluon voor meer info)
Contact : education@gluon.be 
Locatie: medialab.brussels (Erasmushogeschool Brussel) - Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel
Lab 1: 01/07 - 05/07
Lab 2: 28/10 - 03/11

MEER INFO:
Meer info over het medialab.brussels of onze digitale opleidingen aan de Erasmushogeschool

ORGANISATIE:
'Hactivate The City' is een samenwerking van Erasmushogeschool Brussel, Bozar Lab en Gluon.

 

Deel dit