Filmmuziek studeren aan KCB
Verhaal

Filmmuziek studeren aan KCB

Vanaf academiejaar 23-24 kunnen studenten binnen de afstudeerrichting Compositie kiezen voor de specialisatie Filmmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB). De lessen worden gegeven door de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia. Zo kunnen KCB-studenten zich richten op een steeds belangrijker wordend vakgebied: het componeren van muziek voor films.

De afstudeerrichting Compositie met specialisatie Muziek is bedoeld voor studenten die al een bachelor in de Muziek hebben afgerond en zich verder willen verdiepen in het componeren van muziek voor films. De nieuwe oriëntatie wordt gedoceerd door de bekende filmcomponist Michelino Bisceglia. Bisceglia is een gerenommeerde Belgische componist die al vele prijzen won voor zijn werk in de filmindustrie. Zo won hij onder meer een World Soundtrack Award voor zijn werk aan de film "Marina" van Stijn Coninx, en werd hij recentelijk genomineerd door de International Film Music Critics Association - IFMCA voor "Breakthrough composer of the Year”. Hij geeft momenteel al de vakken Jazz Compositie en Jazz Arangement aan KCB, maar daar komt dus nu de coördinatie van de afstudeerrichting Compositie-Filmmuziek bij. 

Het is een tweejarige masteropleiding die nog steeds focust op Compositie, maar nu vertrekkende van beelden. "De studenten leren met hun muziek een bepaalde emotionele lading te geven aan beelden, of het narratief van de film mee te sturen met geluid", verduidelijkt Bisceglia, "de studenten moeten een muzikaal instinct ontwikkelen voor het vertalen van beelden en emoties naar klank."

Bekijk hieronder het volledige BRUZZ interview met Michelino Bisceglia. 

Deel dit