mondmasker
Verhaal

EhB ondersteunt zorgverleners

In tijden van blijf-in-uw-kot proberen we als hogeschool ons steentje bij te dragen en zorgverleners zo goed mogelijk te helpen. We staan voornamelijk in nauw contact met onze goede buur op de Brussels Health Campus: het UZ Brussel. 

Zo doneerden we afgelopen dagen een 900 tal mondmaskers en enkele beademingstoestellen aan het universitair ziekenhuis. Deze kunnen ze bij het UZ goed gebruiken bij het behandelen van coronazieken. Naast materiële hulp, lopen tal van onze studenten uit de gezondheidsopleidingen nog steeds stage in het UZ Brussel en andere Brusselse en Vlaamse ziekenhuizen. Meer nog, studenten wiens stage werden afgelast, melden zich enthousiast aan als vrijwilliger. Zo helpen onze studenten met administratieve en logistieke opdrachten en steunen ze de zorgverleners.

Vanuit onze gezondheidsopleidingen ondersteunen we onze stagepartners. Bovendien zijn onze studenten enorm geëngageerd: sommigen kregen te horen dat hun stage werd stopgezet, maar tal van hen zetten zich nu in als vrijwilliger. 

Gerlinde De Clercq
directeur departement Gezondheidszorg, Design & Technologie

Onze algemeen directeur bedankt alle zorghelden:

Deel dit