EAIE conferentie BCN
Verhaal

EhB ging naar EAIE conferentie over internationalisering

Na twee coronajaren met virtuele events kon het eindelijk terug: hogeronderwijsinstellingen van over de hele wereld verzamelden voor de jaarlijkse conferentie van de European Association for International Education (EAIE) in Barcelona. Het thema van dit jaar was 'The future in full colour'. 

Afspraken met partners, inspiratiesessies, uitdagende keynotes, de meest actuele inzichten uit het veld,... het was een rijk gevuld programma voor EhB-medewerkers Caroline, Johan, Emma en Annelore. Een dag voor de conferentie startte, organiseerden de universiteiten uit gaststad Barcelona en ruime omgeving campustours waarbij (potentiële) partners konden kennismaken met hun internationaliseringsbeleid, de medewerkers en de infrastructuur. 

Tijdens de conferentie namen ze deel aan een inspirerende keynote van journaliste en documentairemaakster Yalda Hakim (BBC Wolrd News), maakten ze afspraken met partnerinstellingen, wisselden ervaringen uit met Vlaamse collega's op de Study in Flanders stand en ontmoetten potentiële partners. Ook met de 'buren' van de Haute Ecole Lucia De Brouckère maakten ze afspraken voor het versterken van de bestaande samenwerking. Tijdens de sessies en workshops kregen ze good practices en inspiratie aangereikt over thema's als inclusive mobility, sustainability, blended mobility & virtual exchange, joint degrees enz.

Met meer dan 6000 deelnemers was deze editie een groot succes. Op naar de volgende EAIE conferentie in september 2023 in Rotterdam.

EAIE conferentie over Internationalisering in Barcelona.
EAIE conferentie over Internationalisering in Barcelona.
EAIE conferentie over Internationalisering in Barcelona.
EAIE conferentie over Internationalisering in Barcelona.
Deel dit