dvdw
Verhaal

EhB deed mee met Dag van de Wetenschap

Zondag 27 november werd in heel Vlaanderen en Brussel Dag van de Wetenschap gevierd. EhB was present op het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt. Jong en oud kwam experimenteren, leren en zich amuseren tijdens onze workshops, proeven en lezingen.

Onze enthousiaste docenten, studenten en onderzoekers dompelden bezoekers onder in de wereld van wetenschap, onderzoek en innovatie. Vanuit de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie bijvoorbeeld konden deelnemers een halsketting maken van hun eigen DNA of konden ze meedoen aan 'CSI Brussel'. Een workshop waarbij deelnemers de dader van een voetbalmisdaad leerden oplossen d.m.v. een PCR-test. Docenten en studenten Voedings- & Dieetkunde maakten bezoekers dan weer bewust van de vele voordelen van peulvruchten. Bezoekers konden proeven van plantaardige vervangers van melk en konden meteen ook onze 3D-foodprinter in actie zien. 

Ook voor volwassenen was er een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Ria Goris, onderzoeker en docent Journalistiek, stelde de meest recente resultaten van haar onderzoek over wantrouwende en afhakende burgers tegenover klassieke media voor tijdens een lezing. Tom Peeters, onderzoeker Open Biolab, stelde zijn DIY labotoestellen tentoon. 

Het was een dag vol boeiende activiteiten waarmee we onze opleidingen en praktijkgericht onderzoek deelden met het grote publiek. Op naar editie 2023.

dvdw
dvdw
dvdw
dvdw
Deel dit