Installatiedesign
Verhaal

Designweek

Van installatiedesign tot storytelling: een terugblik op de Designweek

We organiseerden een Designweek speciaal voor derdejaarsstudenten van Multimedia & Creatieve Technologie. Tijdens deze periode kregen de studenten de unieke kans om deel te nemen aan verschillende workshops binnen diverse domeinen. Hier konden ze niet alleen hun vaardigheden aanscherpen maar ook waardevolle inzichten vergaren van experts in het werkveld. 

Het was een goed gevuld programma met workshops onder leiding van ervaren professionals.
Lucia Saura introduceerde studenten in de basisprincipes van Installatiedesign, Veerle Vervliet dompelde hen onder in de wereld van magazine design, Pjotr Cornelis leidde een boeiende workshop over character design & world building en Els Vande Kerckhove stond stil bij de verschillende mogelijkheden van logo ontwerp. Workshops over o.a. fotografie, storytelling, UX/UI in VR, AR & gaming, UX service design, letterontwerp & grafisch ontwerp maakten het programma compleet.

Het werd een waardevolle week waarin de studenten uitgedaagd werden om hun creatieve grenzen te verleggen en te proeven van de processen die door professionals worden toegepast. Deze praktische ervaring zal o.a. geïntegreerd worden in hun final works later dit jaar.  

Installatie
Installatie
Installatie
Kobe
Typografie
Kobe
Alumni
Installatie
Typografie
Gaming
Fotografie
Deel dit