medialab
Verhaal

Blikopener, de landingspagina voor praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek

Met Blikopener wil Vlhora het  praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek (PWO) door hogescholen aanbieden aan KMO’s. Uiteraard doet EhB enthousiast mee. Meer dan tweeduizend gemotiveerde onderzoekers van de Vlaamse hogescholen verrichten praktijkgericht onderzoek en stellen hun opgebouwde kennis en expertise ter beschikking. Ze helpen organisaties graag verder bij de speurtocht naar oplossingen van praktijkgerichte problemen of vraagstellingen. 

Dankzij de financiële ondersteuning van het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) biedt EhB, net zoals alle Vlaamse hogescholen, een helpende hand zoals

  • ondersteuning bij de vraagarticulatie van het probleem
  •  eerstelijnsadvies 
  • het in contact brengen met een aantal geschikte partijen om oplossingen te ontwikkelen.

Vhora heeft een landingspagina ontwikkeld die organisaties helpt om de juiste partner te vinden. Het project kreeg de naam Blikopener en is een ideale eerste contact voor ondernemingen en organisaties.

Zo werd op 3 juni werd door VLAIO een oproep gelanceerd, specifiek gericht op toepassingsgerichte digitaliseringsprojecten vanuit de hogescholen met aandacht voor de implementatie van Artificiële Intelligentie bij ondernemingen en social-profitorganisaties. Precies dat soort vragen wil Blikopener meehelpen stroomlijnen.

Deel dit