Studiefinanciering

Heb je het moeilijk om je studies te betalen, dan helpen we je bij STUVO graag verder. Je kan bij ons terecht voor studiefinanciering via een toelage of een lening.

STUVO-toelage

Een STUVO-toelage is een financieel bedrag dat je kan aanvragen als je moeilijkheden ondervindt om je studiekosten te betalen. Je vervoer van en naar de campus, je inschrijvingsgeld, bijkomende kosten, een aankoop van een laptop,... Dat zijn kosten die kunnen oplopen. We doen een onderzoek naar je sociale en financiële situatie en gaan na of je in aanmerking komt voor een STUVO-toelage. Om na te gaan of je in aanmerking komt, moet je verschillende bewijzen indienen. Bekijk hier een lijst van documenten die je moet verzamelen. Als je alle documenten hebt verzameld, kan je hier je aanvraag indienen. 

Lening

In uitzonderlijke gevallen kan je een renteloze lening krijgen. Dit bedrag betaal je volgens een afbetalingsplan tijdens het academiejaar of na beëindiging van je studies terug. Maak een afspraak bij een STUVO medewerker en we helpen je op weg.