Sportaanbod

Mens sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam! Het is belangrijk een evenwicht te vinden tussen studeren, sporten en ontspannen. In het kader van de Universitaire Associatie Brussel bundelen de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel hun krachten om een zo breed mogelijk sportaanbod te kunnen aanbieden voor jou. Studenten van beide instellingen kunnen bijgevolg onder dezelfde voorwaarden deelnemen aan het UAB sportaanbod in Jette, Etterbeek en Brussel centrum.

Om deel te nemen aan het sportaanbod van EhB moet je in bezit zijn van sportkaart en/of -knip die je online kan aanvragen.

• een sportkaart van 7,5 euro: deelnemen aan competities vb zaalvoetbal
  • een sportknip van 22,5 euro: deelnemen aan sportlessen

Meer info over ons sportaanbod: www.uabsport.be.

spory

Sport in Jette

Sport Locatie Dag Uur
Omnisport Basic Fit Jette ma - woe - do 17 tot 19u
Kickboksen Basic Fit Jette ma - woe - vrij 19u tot 20u30
Aikido Basic Fit Jette woe 18u tot 19u

Sport in Brussel centrum

Sport Locatie Dag Uur
Zumba De Markten Woe 18u-19u
Yoga De Markten Do 18u-19u
Studenten bij Basic Fit op campus Jette

50% korting bij Basic Fit

Met deze Basic Fitkaart heb je toegang tot alle Basic Fits in België, maar je moet je eenmalig registreren in de basic fit in Jette (Laarbeeklaan 125, 1090 Jette) of in Etterbeek (op de campus van de VUB, Pleinlaan 2, Etterbeek).

! Vergeet niet je identiteitskaart, studentenkaart of inschrijvingsbewijs mee te nemen !

Dit fitnessabonnement kost je 150 euro + instapkosten. Hiermee kan je gebruik maken van de groepslessen, fitness en krijg je gratis water.

Daarnaast kunnen de overige leden van je gezin (ouders, inwonende broers en zussen) ook gebruik maken van deze kaart, maar dan moet je zeker ook je gezinssamenstelling meenemen bij je inschrijving.

Studentensport Vlaanderen

• Sport je op een hoog niveau?
  • Wil je onze hogeschool mee in de kijker zetten op sportief vlak?

Bekijk dan eens of je mee kan doen aan de wedstrijden van Studentensport Vlaanderen. Zowel in ploeg- als individuele sporten kan je je meten met collega-studenten. Neem alvast een kijkje op hun website voor het aanbod.

Vragen of interesse? Stuur een mail naar sport@ehb.be

Topsport en studie

Ben je topsporter, dan biedt de Erasmushogeschool Brussel je de mogelijkheid om een sportcarrière te combineren met een studie hoger onderwijs, via het statuut 'Topsport en Studie'

Om te bepalen wie voor dit statuut in aanmerking komt, heeft EhB samen met de Vrije Universiteit Brussel per sporttak een aantal criteria vastgelegd.

Topsportstudente Amelie Rosseneu tijdens het Belgisch Kampioenschap

Foto: Amelie Rosseneu (in het blauw), topsportstudente Voedings- & Dieetkunde, in actie tijdens het Belgisch Kampioenschap.