Open MediaLab

In het Open MediaLab kan je digitale prototypes en beeldmateriaal maken. Je vindt er onder meer een chromakey, een belichtingsinstallatie, camera’s, motion capture suits, een 3D-scanner en toestellen om met je computer te interageren, zoals eye trackers en kinects om te hacken.

Open MediaLab voor studenten en bedrijven

De labs richten zich tot de studenten van de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel, maar op woensdag zijn ze open voor iedereen. Er is geen minimumleeftijd, maar je moet zelfstandig en veilig kunnen werken. Ontwerpen publiceren is niet verplicht, al moedigt EhB de deelfilosofie wel aan. Bedrijven of ondernemers die een beroep willen doen op studenten, onder begeleiding van een coach, nemen best contact op voor een gesprek.

Studenten in het Open MediaLab

Begeleid zelfstandig leren in het Open MediaLab

Hoe werkt het? Het uitgangspunt van de open labs is ‘begeleid zelfstandig leren’. We vragen geïnteresseerden om een tutorial te doorlopen en een werkstuk te maken. Als de labverantwoordelijke het werk goedkeurt, mag de student of ontwikkelaar voortaan die machine gebruiken. Machines reserveren kan niet, maar wie beurt afwacht kan rekenen op koffie, thee en wifi. Hulp of advies vragen kan bij de aanwezige coach of bij andere studenten.

Wanneer? Het Open MediaLab is elke woensdag open van 13 tot 21u. Tijdens de vakantieperiodes neem je best op voorhand contact met ons op om te checken of de labs geopend zijn.

Waar? Erasmushogeschool Brussel, campus Kaai, Nijverheidskaai 170 in 1070 Brussel.

Waar vind je ons?

Het Open MediaLab ligt op de campus Kaai van de Erasmushogeschool Brussel.

Nijverheidskaai 170

Vragen? Neem contact met ons op!