Je studentenkaart

Na betaling van je inschrijvingsgeld en nadat we over een foto van je beschikken, krijg je een studentenkaart. Het betreft hier een multifunctionele studentenkaart. Hij dient immers ook om betalingen uit te voeren (bv. in het copycenter), als toegangskaart in de gebouwen en de bibliotheek en om de slagboom bij de parking te openen. Je krijgt er ook korting mee in de studentenrestaurants. Je studentenkaart moet je altijd op zak hebben. De kaart legitimeert je namelijk als student van EhB. Hij blijft tot 1 jaar na je opleiding geldig. Uiteraard is de kaart ook handig om studentenkortingen te krijgen bij allerhande culturele instellingen en bioscopen. Met deze kaart krijg je ook toegang tot en leenrecht in de bibliotheken van de andere hoger onderwijsinstellingen in Brussel.

Bij verlies van je studentenkaart kun je een duplicaat bekomen op het studentensecretariaat, na het betalen van de administratieve kosten die hiermee gepaard gaan. Bij diefstal geldt dezelfde procedure als bij verlies, maar als je een bewijs van diefstal (door een attest van de politie) kunt voorleggen, krijg je gratis een nieuwe kaart.