Op kot in Brussel

Wil je graag een kot zoeken voor volgend academiejaar? Hieronder kan je interessante links terugvinden die je kunnen helpen tijdens de zoektocht! 

De Brusselse kotzoeker: MyKot 

Op mykot.be vind je meer dan 3 300 koten, studio's en appartementen voor studenten in Brussel. Geef je voorkeuren in en ontdek welke koten beschikbaar zijn. Brik - Student in Brussel* ontwikkelde de kotzoeker MyKot, in samenwerking met PLE (Plateforme logement étudiant). MyKot helpt alle studenten in Brussel in hun zoektocht naar een kot. 

Wat zijn de voordelen? 
  1. Gratis: een account op MyKot is gratis. 
  2. Betrouwbaar: alle koten op MyKot zijn gecontroleerd en voldoen aan de huidige wetgeving op vlak van brandveiligheid en comfort. 
  3. MyKot-modelcontract: elke kotbaas die verhuurt via MyKot werkt met het modelcontract. Zo ben je zeker dat alles wat in het huurcontract staat, wettelijk in orde is. 
  4. Bemiddeling: in geval van conflict tussen jou en de verhuurder, kan de organisatie achter MyKot zorgen voor bemiddeling.

Bekijk ook de FAQ op de website

Brik-koten 

Brik verhuurt zelf ongeveer 350 koten. Hier is Brik dus de kotbaas. Alles wordt rechtsreeks geregeld tussen Brik en de student: van het huurcontract tot het dagelijks onderhoud. Voordelen van een kot bij Brik? Je bent zeker van een correct huurcontract, je kan rekenen op extra diensten zoals poetsploeg, een klusjesdienst, technische permanentie, ondersteuning van een kotverantwoordelijke en een team dat klaarstaat om jouw vragen te beantwoorden. Alle info vind je via de website van Brik. 

Financiële hulp nodig?

Dan doe je er goed aan een afspraak te maken met onze collega's van centen voor studenten om te kijken of je recht hebt op een STUVO toelage. 

*Brik is het aanspreekpunt voor studenten in Brussel. Via Brik vind je een kot, ontdek je alles over het leven in Brussel en beleef je de leukste events.