Brussel ontdekken

De grootste studentenstad van België en jij studeert hier. Vergeet niet om tijd te maken om deze complexe stad te ontdekken, een plek waar boeiende mensen, verschillende culturen, grote of kleine evenementen plaatsvinden. Hieronder vind je interessante websites en links die je helpen om Brussel te ontdekken.

Paspartoe

De paspartoe is een voordeelkaart voor allerlei activiteiten in Brussel. Je betaalt eenmalig 2 euro en de pas is levenslang geldig. Je spaart punten die je inruilt tegen tal van voordelen. En elk jaar ontvang je een cultuurbon ter waarde van 6 euro. Woon je niet in Brussel dan kan je eentje aanvragen via cultuur@ehb.be! 

 

Bruzz

Nieuws uit Brussel, zowel online, op radio en tv en in print als de referentie voor Brussel. 

Brik

Brik is het aanspreekpunt voor studenten in Brussel. Via Brik vind je een kot, ontdek je alles over het leven in Brussel en beleef je de leukste events. 

UitX-kalender

UitX zoekt, verzamelt en selecteert de beste cultuuractiviteiten voor jongeren op één pagina. In Brussel, maar ook Leuven, Hasselt, Gent,... Allez hop, kom uit je kot! 

Brusselse musea

Er zijn er heel wat gratis, sommige altijd, andere alleen de 1ste zondag van de maand en nog andere tijdens de 1e woe van de maan. Ontdek het hier en ga gratis cultuur opsnuiven! 

Bibliotheken

Brussel heeft enkele fantastische mooie bibliotheken. Je kan er rond snuisteren naar boeken, maar je kan er ook terecht om rustig te studeren. Als je student bent, kan je in Brussel gratis boeken uitlenen.