Verder studeren aan EhB

Heb je al een graduaat-, bachelor- of masterdiploma en wil je verder studeren? Of wil je je carrière een andere wending geven? We geven je graag een overzicht van ons aanbod.

Verkort traject

Heb je al een graduaat, bachelor of master, maar wil je graag nog een bachelor toevoegen aan je cv? Voor een aantal van onze opleidingen hebben we een traject uitgewerkt waarbij je je tweede bachelor kan afronden in één of anderhalf jaar.

Wil je graag een andere richting uit, en kies je voor een tweede bachelor die maar weinig verwantschap heeft met je eerste, check dan toch of je voor bepaalde vakken vrijstellingen kan aanvragen. Misschien hebben bv. de vakken Psychologie of boekhouden toch dezelfde leerinhoud. Bespreek dit zeker met je trajectbegeleider (link naar ‘Begeleiding tijdens je studie’).

Start je na je bachelor of master graag met een kunstenopleiding aan het RITCS, neem dan zeker een kijkje op de RITCS-website.

Studenten in overleg

Postgraduaat

Met een postgraduaat verbreed en verdiep je je professionele skills. Ze tellen minimum 20 studiepunten. Als je de opleiding volledig hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift.

Bij- en nascholing

Bij- en nascholingen zijn korter van duur dan postgraduaten. Ze zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk niet verliest en de evoluties in je vakgebied op de voet blijft volgen. Na afloop ontvang je een attest.

Studenten in inkomhal

Bachelor-na-bachelor (banaba)

Een banaba is een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding van 60 studiepunten. Je kan een banaba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten.

De Erasmushogeschool Brussel heeft twee banaba's:

Volg je na je bachelor Hotelmanagement bv. nog een bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement via een verkort traject, dan is dat geen banaba, maar een tweede bachelordiploma dat je aan je cv toevoegt.

Werken en studeren

Al aan het werk, maar wil je toch nog een diploma aan je cv toevoegen? We hebben voor verschillende opleidingen een traject uitgewerkt dat de combinatie werk en studie mogelijk maakt. Toegegeven: de combinatie vraagt veel zelfdiscipline. Maar jaarlijks bewijzen tientallen werkstudenten dat het (zeker) geen onhaalbare kaart is.