Info voor alumni Onderwijs & Pedagogie

Om je studiegenoten niet uit het oog te verliezen én om je professioneel netwerk uit te breiden, zijn we gestart met 2 Linkedin-groepen voor onze alumni. Je kan lid worden van:

 

  • Erasmushogeschool Brussel | Onderwijs & Pedagogie – Leraren
  • Erasmushogeschool Brussel | Onderwijs & Pedagogie – Pedagogische coaches

Meteen aan de slag met je lerarendiploma?

Een interessante eerste stap is je cv droppen in de leerkrachtendatabank van VDAB: www.vdab.be/onderwijs

Informatie over werken in het onderwijs én vacatures in alle onderwijsnetten vind je allemaal op deze overheidswebsite: www.onderwijs.vlaanderen.be/onderwijspersoneel

De arbeidsmarkt op als pedagogisch coach? Met je diploma kan je verschillende richtingen uit. Je kan op zoek gaan naar een job in de brede opvangsector, de vrije tijdssector of de socio-culturele sector. Neem zeker een kijkje op deze websites:

 

Kriebelt het om verder te studeren? Dan kan je zoals eerder vermeld een kijkje nemen op de website van de Universitaire Associatie Brussel. Na een schakeljaar kan je onder andere starten met de Master in de Agogische Wetenschappen, Onderwijskunde, Pedagogie, Educatiewetenschappen, Sociaal Werk of zelfs Psychologie aan de VUB. Bovendien kan je binnen de lerarenopleidingen makkelijk onderling verkorte trajecten volgen.

Zin in een navorming nu je je diploma behaald hebt? 

Ook na de start van je loopbaan willen wij er voor je zijn. Elk schooljaar opnieuw bieden we je de mogelijkheid je verder bij te scholen en te professionaliseren. Ons uitgebreide aanbod aan nascholingen vind je op www.ehb.be/plus.

Je kunt hier online ons hele aanbod educatieve navorming voor jouw sector bekijken, of deze folders downloaden: Navormingen 2019-2020 Secundair Onderwijs en Navormingen 2019-2020 Basisonderwijs.

Op de hoogte blijven van het gehele professionaliseringsaanbod van de Universitaire Associatie Brussel en al z’n partners? Dat kan op het platform www.leraarxl.be.

Volg ons op Facebook en je blijft op de hoogte van het leven op onze campus.