Flexibel studeren

Aan de Erasmushogeschool Brussel zetten we sterk in op flexibel studeren. Je kan samen met ons een individueel studieprogramma samenstellen.

Zo hebben we bijvoorbeeld heel wat werktrajecten, waarvoor je niet voltijds hoeft te studeren. Afhankelijk van jouw mogelijkheden die je aan jouw studie kan besteden, bepalen we in samenspraak voor hoeveel studiepunten jij je inschrijft.

Of je kiest voor een verkorte bachelor, gericht op studenten die al in het bezit zijn van een diploma hoger onderwijs en die een (bijkomend) bachelordiploma willen halen.

Wist je trouwens dat je je studie ook kan starten in februari? Zo kan je voor heel wat van onze opleidingen al starten met een deel van de lessen en verlies je geen volledig academiejaar.

Studenten aan het werk in de mediatheek

Werken en studeren

Al aan het werk, maar wil je toch nog een diploma aan je cv toevoegen? We hebben voor verschillende opleidingen een traject uitgewerkt dat de combinatie werk en studie mogelijk maakt. Toegegeven: de combinatie vraagt veel zelfdiscipline. Maar jaarlijks bewijzen tientallen werkstudenten dat het (zeker) kan.

Je studie combineren met een job is niet makkelijk, maar als je gemotiveerd bent is het echt wel te doen. Plus: de docenten zijn er altijd voor ons als we vragen hebben.

Cindy Wauters, studente werktraject Office Management
Cindy Wauters
studente werktraject Office Management

Verkort traject

Heb je al een bachelordiploma, maar wil je er graag nog een aan toevoegen op je cv? Voor een aantal van onze opleidingen hebben we een traject uitgewerkt waarbij je je tweede bachelor kan afronden in één of anderhalf jaar.

Wil je graag een andere richting uit, en kies je voor een tweede bachelor die maar weinig verwantschap heeft met je eerste, check dan toch of je voor bepaalde vakken vrijstellingen kan aanvragen. Misschien hebben bv. de vakken Psychologie of boekhouden toch dezelfde leerinhoud. Bespreek dit zeker met je trajectbegeleider (link naar ‘Begeleiding tijdens je studie’).

Studenten werken aan project

Verder studeren

Een diploma hoger onderwijs op zak? Waarom zou je niet verder studeren? Je hebt heel wat mogelijkheden:

Studiecontract op jouw maat

Wellicht zal je je bij ons inschrijven met een diplomacontract, wat betekent dat je aan het eind van je traject een graad of diploma behaalt. Maar dat hoeft niet per se. Je kan je ook inschrijven voor een creditcontract of examencontract. Meer hierover lees je bij ‘Studeren op jouw maat’ en in het onderwijs- en examenreglement.