Campus Bloemenhof

Welkom op onze stadscampus

In het bruisende hart van Brussel

Stadscampus in hartje Bxl

Campus Bloemenhof ligt aan het Bloemenhofplein, vlakbij de Dansaertwijk in het centrum van Brussel. De grootste troef van deze campus: het grote dakterras waar je 's middags kan lunchen en kan genieten van de prachtige view. Het is terecht het paradepaardje van deze campus. Het Bloemenhofplein, waaraan deze campus is gelegen, oogt bij­zonder pittoresk en dateert uit de Middeleeuwen (de Zespenningenstraat was vroeger één van de stadspoorten waar tol geïnd werd). Het stadscentrum met winkels, restaurantjes en historische gebouwen ligt op wandelafstand.

Hoe geraak ik op de campus?

De stadscampus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Dankzij het voordelige MIVB-abonnement rij je een heel jaar voor een prikje door de stad. Gebruik je liever de fiets, dan parkeer je met gemak je fiets van Villo in het station tegenover onze campus.

Met de fiets?

Voor minder dan € 40/jaar heb je al een Villo!-abonnement. Tegenover onze campus heb je een parkeerstation voor deze handige stadsfietsen.

Met de auto?

Parkeren in de buurt kan in de betalende parkeergarages:

Met de trein?

Vanaf Brussel-Noord:
Neem Tram 3 of 4 tot aan Anneessens of Beurs. Nadien 5 min stappen

Vanaf Brussel-Centraal:
15 min wandelen over de Grote Markt en langs de Beurs. Of neem Metro 1 of 5 tot aan Sint-Katelijne en stap daarna 9 min.

Vanaf Brussel-Zuid:
Metro 1 of 5
Afstappen aan halte Sint-Katelijne 9 min stappen

Tram 3, 4 of 32
Afstappen aan halte Beurs of Anneessens. 5 Min stappen

Bloemenhof
hal
aula

Studie- en trajectbegeleiding

Campus Bloemenhof biedt met Studeo studie- en trajectbegeleiding op maat aan. Elke vraag wordt persoonlijk, één op één, behandeld door Hilde, Tine, Linda, Céline, Chris, Hilde en Isis. Wil je een gesprek? Plan een afspraak.

Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel

• Je kan Campus Bloemenhof eenvoudig terugvinden via Google Maps of via de bereikbaarheidsfiche.
  • Parkeren kan in de buurt op straat of in de verschillende Q-Parks (Dansaert en Lepage op 600 meter).

Studentensecretariaat

Het studentensecretariaat vind je nu op campus Kanal en is elke dag geopend van 9u00 tot 12u00 en van13u00 tot 16u00.

02 213 61 10 of mm@ehb.be

Studenten aan het woord