Doelgroep

Onze opleiding richt zich tot kinderverzorg(st)ers of volwassenen die een diploma hoger onderwijs hebben. Ervaring in het werken met kinderen is een groot pluspunt.

Aan kinderverzorg(st)ers vragen we werkervaring in een kleuterschool. Bij je inschrijving stap je onmiddellijk in het modeltraject van 120 studiepunten. De overige 60 studiepunten behaal je aan de hand van zelfstandige taken en het doorlopen van een EVC-procedure.

Heb je een diploma hoger onderwijs en ervaring in het werken met kinderen, dan kun je ook toegelaten worden, maar dien je een aanvraagdossier EVC en / of EVK samen te stellen. Na de analyse van je aanvraagdossier wordt je traject samengesteld.

Meer informatie over EVC en EVK vind je op www.ehb.be/evcevk.

Traject

De opleiding bachelor Kleuteronderwijs voor de reguliere student - de dagstudent zonder vrijstellingen en studieduurvermindering - duurt drie jaar en telt 180 studiepunten. In het ‘werk en studeertraject’ zal het traject minimaal 120 studiepunten bedragen en drie jaar duren.

Praktische organisatie

De contacturen worden georganiseerd op twee namiddagen. Deze lessen hebben plaats op woensdagnamiddag en één extra namiddag.

Naast de lesmomenten voer je een aantal opdrachten uit. De begeleiding gebeurt via het digitaal leerplatform.

De stages en praktijkopdrachten kan je aanvankelijk uitvoeren in de kleuterschool waar je werkt. Je zal echter leren werken met de verschillende leeftijdsgroepen. Dit betekent dat je in verschillende kleuterklassen stage zal lopen. Ook willen we dat je de Brusselse context leert kennen en zal je - als je niet in Brussel werkt - ook in Brussel een stage lopen. Hoe deze stages worden verdeeld, wordt bepaald in overleg met de stagecoördinator.

Diploma

Als je het traject succesvol afrondt, ontvang je een bachelordiploma Kleuteronderwijs en kan je aan de slag als kleuteronderwijzer.

Inschrijvingsgeld

Voor deze opleiding gelden de normale studiegelden die je kan terugvinden op www.ehb.be/studiegelden.

Als werkstudent loont het zeker de moeite om na te gaan of je gebruik kan maken van opleidingscheques van de Vlaamse Gemeenschap. Afhankelijk van je loon en gezinssituatie kan je ook rekenen op een studiefinanciering van de Vlaamse Gemeenschap. Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan contact op met Stuvo, de studentenvoorzieningen van de Erasmushogeschool Brussel. Check ook of je een beroep kan doen op educatief verlof of onthaal- en vormingsverlof.

Informeer je bij je werkgever ook of je een deel van je opleiding kan betalen met de kmo-portefeuille van de Vlaamse Overheid (www.kmo-portefeuille.be). Deze maatregel geeft jaarlijks tot 15.000 euro subsidie aan ondernemingen die investeren in opleiding en advies.

Locatie

Alle lessen vinden plaats op de Campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel aan de Laarbeeklaan 121 in 1090 Jette, vlakbij het UZ Brussel.

Contact

Interesse? Neem contact op met de flexcoördinator Leen Rosiers of met de trajectbegeleider. Je kan hen ook bereiken op 02/479 18 90.

Meer informatie kan je terugvinden op de opleidingspagina van de ba Kleuteronderwijs.