Academiejaarkalender

Bekijk de academiejaarkalender wanneer je weten wil hoe zo'n academiejaar is ingedeeld.

Laptopproject Multec

Als student aan de opleiding Multimedia en communicatietechnologie heb je een eigen laptop nodig.
Tijdens werkcolleges, ateliers en projectwerk werk je aan praktijkgerichte opdrachten, tijdens de hoorcolleges volg je op een interactieve manier de lessen mee op je eigen computer, je hebt altijd en overal je documenten en cursursmateriaal ter beschikking, samenwerken met je medestudenten en docenten verloopt elektronisch.

Lees snel de minimum vereisten van de eigen laptop of bestel een laptop via het laptopproject.

Infrastructuur: MediaLab, FabLabXL, …

In deze opleiding leer je werken met de meest actuele software en technologieën. Je hebt toegang tot waardevolle digitale informatiebronnen zoals The Smashing Library en een goed uitgeruste bibliotheek met een uitgebreide keuze aan recente relevante boeken en tijdschriften. Via de digitale bibliotheek kan je een aantal databanken gratis raadplegen. Deze faciliteiten zijn op alle lesdagen doorlopend vrij toegankelijk.

FabLabXL

Als student van de opleiding Multimedia & Communicatietechnologie maak je gebruik van het FabLabXL. Dit multidisciplinair en multifunctioneel labo stelt een resem software- en hardwaretools en een arsenaal aan hoogtechnologische machines zoals lasercutters, 3D-printers, computergestuurde freesmachines en draaibanken ter beschikking. Je leert deze apparatuur gebruiken bij het realiseren van je projecten.

"Bedankt voor de fijne ontvangst op jullie Fablab, het verzorgen van een verzorgde locatie, de lekkere catering, de fijne rondleiding en de ongedwongen sfeer."

(Pierre Fache - Provincie Vlaams-Brabant, creativiteit en innovatie)

MediaLab

Ook het gloednieuwe MediaLab staat ter beschikking van de student Multimedia & Communicatietechnologie. Dit creatieve laboratorium beschikt over 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een chromakey- en belichtingsinstallatie, HD-videocamera’s en geluidsopnameapparatuur, projectoren, touchscreens en speakers, een testinstallatie voor tablets en smartphones, enz. We organiseren er ook op regelmatige basis multimedia-events en presentaties die je zullen informeren en inspireren.

Nog vragen? Stuur ze snel door via het contactformulier.

Je kan ons terugvinden op Campus Kaai.