Studeren in Brussel

Waarom kiezen voor Brussel?

Waarom kiezen voor Brussel? We kunnen je tientallen troeven van de hoofdstad opsommen, maar liever nog laten we enkele van onze studenten aan het woord. Wat dachten zij over Brussel en hoe beleven ze de hoofdstad nu ze hier studeren?

Brik.be

Br(ik staat voor Brussel&ik, en zet de stad nog beter op de kaart als een plek waar het voor Vlaamse studenten goed leren én leven is. Brussel is als een mooie oester die je open moet wrikken. Br(ik doet dit en ontsluit voor jou alles wat mooi, makkelijk, goed, leerzaam, leuk en interessant is. De website zet je op weg! Enkele initiatieven van Br(ik: Kottoers, Brussel Brost, de Briklist, de Bike manual, Kunst op Kot, en uiteraard Ikot, de kotzoeker!

Goedkoop reizen in Brussel

De MIVB biedt een studentenabonnementabonnement aan aan een fractie van de prijs van een normaal abonnement. Lees meer hier.

Nieuws over Brussel

Brusselnieuws.be informeert dagelijks over het leven en de actualiteit in de hoofdstad, zowel in tekst, beeld als geluid.

Op kot in Brussel

Kriebelt het om in Brussel te komen studeren? Zin om van het studentenleven te genieten in onze bruisende hoofdstad? Zoek dan een kot in Brussel!

Naast de koten die Br(ik zelf beheert, vind je nog 4 300 koten bij privé-huisbazen. Je kan een kot zoeken via iKot. Om deze koten te huren, neem je rechtstreeks contact op met de Br(ik-huisbaas. Zijn/haar gegevens staan op de kotzoeker.

Stuvo EhB helpt je ook verder bij concrete vragen.

Wens je meer info over Brussel?

• De organisatie www.brik.be en onze Stuvo EhB helpen bij het vinden van woonruimte.
  • Op www.studentinbrussel.be kan je in een wip helemaal gratis een plan van de stad afdrukken die je de leukste plekjes van de stad toont. Het studentenplan in papieren versie kan je te pakken krijgen door een mailtje naar ons, of bij Muntpunt op het Muntplein. Het studentenplan is een samenwerking tussen Muntpunt, Use-it Brussels, Br(ik en de onderwijsinstellingen.

• een filmpje van de Brusselse toeristische dienst met sfeerbeelden vind je hier.

• De site van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft een schat aan stads- en gemeenschapsinformatie over Brussel en ook in UitinBrussel lees je wat er zoal te doen is.

Studentenkringen

Brussel staat garant voor een boeiend en rijk gevuld studentenleven. Dat vindt onder meer plaats in de talrijke studentenkringen die actief zijn binnen de hogeschool:

• COMMIN@, studentenkring Communicatie & Sociaal-Agogisch Werk
  • HOT, studentenkring Hotel-Toerisme
  • MANU JUVANTA, studentenkring Gezondheidszorg
  • NORMALIA, studentenkring Lerarenopleiding
  • VILVORIDA,studentenkring landschaps- en tuinarchitectuur
  • TECHNICA, studentenkring Industriële Wetenschappen & Technologie
  • IVERTO, studentenkring Toegepaste Taalkunde

Al deze studentenkringen van Erasmus worden overkoepeld en samengebracht in het Brussels Senioren Konvent (BSK).

Cultuur in de stad

Agenda.be heeft een mooie website gelanceerd met een uitgebreid overzicht van alles wat er te doen is in Brussel. Als je je bovendien abonneert op de e-brief, krijg je het gewoon in je mailbox! Dan hoef je niet meer te verzuchten: had ik het maar geweten. De site loopt een beetje dubbel met deze www.uitinbrussel.be, maar hoe meer kanalen om te weten te komen wat er leeft in Brussel, hoe beter.Verlies ook deze niet uit het oog www.gratisinbrussel.be/, want daar is alles gratis!

Studentenplannen

Samen met USE-it hebben de Brusselse hoger onderwijsinstellingen en Brik zes handige stadsplannen gemaakt die de leuke hoekjes, winkels, restaurants enzovoort samen brengen. Op www.studentenplan.be kun je ze digitaal bekijken en downloaden.