Op deze pagina's bundelen we enkele snelle links naar nuttige pagina's voor studenten van de Erasmushogeschool Brussel.

Startbrochure: Voor nieuwe eerstejaarsstudenten hebben we een Startbrochure academiejaar 2014- 2015 samengesteld. Je krijgt die bij je inschrijving. Onderaan deze pagina vind je de pdf.

StudiegidsenStudiegerelateerde onderwerpen vind je in de digitale studiegidsen Het gaat hier bijvoorbeeld over academiejaarkalenders of ECTS-fiches.

Studie of stage in het buitenland: Informatie over studeren of stagelopen vind je in Studeren in het buitenland.

Bibliotheek: Elk departement van de EhB heeft haar eigen bibliotheek. Dit is de uitgebreide bibliowebsite  (oude weblay-out, recente info!) met alle contactgevens, snelle links en catalogi.

Elektronische leermiddelen

Voorzieningen: Stuvo zorgt voor de studentenvoorzieningen aan de EhB. Via deze pagina lees je er meer over. Alle andere vormen van  begeleiding die EhB biedt worden samengebracht op deze pagina's.

Onderwijs- en examenregeling: Bij je inschrijving sluit je met de Erasmushogeschool Brussel een studiecontract af. Aan dit contract zijn uiteraard een aantal rechten en plichten gekoppeld. Deze zijn gebundeld in een onderwijs- en een examenregeling.

Het leerkrediet: Sinds 1 juli 2008 geldt een nieuw systeem om te bepalen of je nog voor overheidsfinanciering in aanmerking komt. Lees hier alles over het leerkrediet.

Flexibel studeren: Verschillende opleidingen aan de EhB bieden je de mogelijkheid om op een flexibele manier je diploma te verwerven:

Begeleiding: De EhB staat altijd klaar om je te helpen bij je studie. Met vragen bij je studiekeuze of opleidingstraject kun je terecht bij de trajectbegeleiders. Voor hulp bij studievaardigheden of persoonlijke problemen kan je bij de studentenbegeleiders terecht.Voor hulp met het Nederlands biedt de hogeschool extra taalbegeleiding. Tot slot is er voor geschillen in verband met je rechtspositiekun je terecht de ombudsman van je departement. Hier vind je een volledig, actueel overzicht.

Studentenvertegenwoordiging: Laat je stem horen in het bestuur van de Erasmushogeschool Brussel. Stel je kandidaat als studentenvertegenwoordiger.

Verder studeren: Overzicht van onze verschillende postgraduaten en bij- en nascholingen.

Vacatures: De hogeschool ontvangt regelmatig vacatures voor alumni en studenten (link is external). We verzamelen ze op de site en verspreiden ze via interne kanalen verder.

Studentenarbeid: Alles wat je weten wil over studentenarbeid en studentenjobs

bestand:
BijlageGrootte