Wat kost het?

Het studiegeld voor onze opleidingen is opgenomen in onderstaande tabel. Deze studiegelden zijn van toepassing op studenten die beschikken over voldoende leerkrediet. Meer uitleg over de verschillende contractsoorten lees je hier.

Overzichtstabel studiegeld 2014-2015

Diploma en creditcontracten:

Vast gedeelte Variabel gedeelte per studiepunt
Niet-beurstariefstudent € 61,90 € 9,30
Bijna-beurstariefstudent € 61,90 € 5,80
Beurstariefstudent € 61,90

€ 0,70

Het inschrijvingsgeld voor een student die een gewoon studietraject (60 studiepunten) volgt bedraagt:

• Als niet-beurstariefstudent: € 619,90
  • Als bijna-beurstariefstudent: € 409,90
  • Als beurstariefstudent: € 103,90

Examencontracten:

Vast gedeelte Variabel gedeelte per studiepunt
alle studenten € 53,30 € 3,20

Het inschrijvingsgeld voor een student die een gewoon studietraject (60 studiepunten) volgt bedraagt € 245,30.

Bachelor-na-bacheloropleidingen:

BanaBa Zorgmanagement

- Vast gedeelte: € 30

- Variabel gedeelte per studiepunt: € 16

BanaBa Pediatrische en neonatale gezondheidszorg

- Vast gedeelte: € 6

- Variabel gedeelte per studiepunt: € 9,90

• BanaBa Zormanagement: € 990
  • BanaBa Pedriatrische en neonatale gezondheidszorg: € 600

Verhoogde studiegelden voor buitenlandse studenten (indien geen lid van EER):

Opleidingstype Prijs per studiepunt
Professionele bacheloropleiding € 57,88
Artistieke academische opleiding € 109,99

Wijzigen studiecontract

Beslis je tijdens het academiejaar dat je bijvoorbeeld een vak extra wilt volgen of dat je van opleiding wilt veranderen? Dan moet je studiecontract worden gewijzigd. De gevolgen van een wijziging van studiecontract kan je hier lezen.

Bijkomende kosten

In sommige opleidingen worden bijkomende kosten aangerekend. Hiermee worden de goederen betaald die je als student gebruikt tijdens je opleiding.

Betalingswijze

Het studiegeld wordt ter plaatse elektronisch vereffend met bancontact (enkel bij het KCB is dit niet mogelijk) ofwel via de overschrijving die de student bij inschrijving ontvangt en die tevens in de elektronische postbus van de student wordt gedeponeerd. Het studiegeld moet betaald worden binnen de zeven kalenderdagen na inschrijving.

Nadat het studiegeld is betaald, ontvangt de student de nodige attesten inzake het openbaar vervoer, de ziekteverzekering en een studentenkaart.

Het recht op kinderbijslag geldt enkel bij een inschrijving vanaf 27 studiepunten.

Studiefinanciering

Aan je inschrijving, ateliergeld, boeken en cursussen, een kot, vervoer, voeding en ontspanning kleeft een stevig prijskaartje. Toch mag dit zeker geen hindernis vormen om te studeren aan de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Er bestaan verschillende mogelijkheden om die financiële belasting beperkt te houden. Bij Stuvo EhB, de studentenvoorzieningen van de EhB, vertellen ze je er graag meer over. De ervaren medewerkers bieden gratis advies over het aanvragen van de studietoelage van de Vlaamse gemeenschap, het jokerkrediet, het verminderd studiegeld, financiële steun, een studielening ...

Meer informatie vind je op de website van Stuvo in de rubriek 'Centen voor studenten'.

Specifieke voordelen voor werknemers en werkgevers

Er zijn heel wat interessante formules om werken en studeren te combineren. Lees hier een kort overzicht van de mogelijkheden.