Tijdens deze les/workshop wordt Tik Tak besproken vanuit een historisch, pedagogisch én praktijkgericht standpunt. Vertrekkend vanuit het vroegere televisieverhaal bespreken we de pedagogische kenmerken van het televisieprogramma, alsook de principes van de Tik Tak-spelmethode. Vervolgens worden praktische richtlijnen en tips aangereikt voor het ontwikkelen van een eigen magisch Tik Tak-moment dat afgesteld is op het thematische werken binnen de hedendaagse didactiek. De workshop richt zich op leerkrachten kleuteronderwijs en onthaalouders.

Doelstelling

Het Tik Tak-spel is een muzisch bewegingsspel die tracht alle zintuigen te prikkelen. Overigens werkt het spel taal-stimulerend en is ideaal voor een multiculturele context waar taalachterstand wordt opgemerkt.

• Leraren kleuteronderwijs
  • Leraren in spe kleuteronderwijs
  • Lerarenopleiders
  • Pedagogisch adviseurs/begeleiders
  • Pedagogische wetenschappers
  • Opvang

Deze nascholing gaat door op dinsdag 10 oktober 2017 van 13u tot 16u

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest van deelname.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro. Extra kost per deelnemer: 2,5 euro voor CD met Tik Tak-muziek. Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Inschrijven doe je hier.