Onze klassen kennen een grote diversiteit. In tal van beleidsdocumenten wordt het positief inspelen op de verschillen tussen leerlingen aangeduid als een belangrijk aandachtspunt voor de leraren. Daartegenover staat dat het toepassen van binnenklasdifferentiatie bij sommige leerkrachten ook verscheidene vragen en bekommernissen oproept.

Gedurende deze nascholing, specifiek gericht op de geschiedenislessen, maken we kennis met de basisprincipes van binnenklasdifferentiatie. Vervolgens werpen we een blik op de geschiedenisleerplannen en gaan we na hoe we een gedifferentieerde aanpak in de klaspraktijk kunnen gaan toepassen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en concreet leerlingenmateriaal verkennen we de verscheidene mogelijkheden om van  binnenklasdifferentiatie in de geschiedenisles een succes te maken.

• Leraren
  • Mentoren

Deze nascholing gaat door op dinsdag 17 april 2018 van 13u tot 16u.

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest van deelname.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro. Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Inschrijven doe je hier.