U bent hier

Voeding en voedsel staan momenteel flink in de belangstelling. Er is een toenemende interesse in voeding en levensstijl, maar ook in de rol van voeding bij ziekten en aandoeningen. De opleiding VDK wil zich als opleiding duidelijker profileren ten aanzien van andere binnen- en/of buitenlandse opleidingen door een geactualiseerd, aantrekkelijk en inclusief onderwijsaanbod. Als gevolg hiervan werden in het programma van het tweede deeltraject  voedingsproductontwikkeling toegevoegd. Dit wordt tevens als navorming aangeboden.

De aandacht voor voeding en levensstijl zorgt er voor dat de voedingsmiddelenindustrie in toenemende mate interessant wordt voor de voedingskundige. In zowel de grote als de kleine bedrijven spelen voedingsdeskundigen steeds vaker een prominente rol. Inspelen op trends in de voedingsindustrie, de behoeften/de noden van de markt analyseren en de verschillende fasen van het productontwikkelingsproces leren kennen aan de hand van praktische voorbeelden en cases, moet een extra dimensie geven aan onze opleiding. 

Daarenboven creëren we op deze manier kansen om samen te werken met partners uit de voedingsindustrie. Een aantal heeft reeds positief gereageerd op onze vraag om aan dit project mee te werken.

Doel van de koppeling van het keuzevak aan een navorming, is uiteindelijk de extra kostprijs van gerenommeerde lesgevers te compenseren via betaling door cursisten van de navorming.

Inzicht in trends in de voedingsindustrie, inzicht in de verschillende fasen van ‘food product design’ met voorbeelden uit de praktijk, bezoek aan een proeflabo en food pilot (simulatie van industrieel proces) en de uitwerking van een case (ontwikkeling van een nieuw product) via workshop (groepswerk).

Doelgroep

Je hebt een diploma bachelor in de Voedings- en Dieetkunde of Voedingstechnologie, bachelor in Marketing (en/of PR), bachelor in Agro- en Biotechniek, … of volgt simultaan een bacheloropleiding VDK, Marketing, … en bent minstens geslaagd in het 1e jaar van je bachelor.

Programma

De lessen zullen wekelijks doorgaan op donderdag van 1 maart 2018 tot en met 29 maart 2018.

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest (80% aanwezigheid).

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 475 euro.  Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Inschrijving

Inschrijven doe je hier.