Specialisatie Networks & Security

In deze specialisatie krijg je de nodige kennis en ervaring mee om kleine en middelgrote netwerken te beheren en te plannen. De configuratie en beveiliging van routers, switches en firewalls wordt voor jou een koud kunstje.

Eén van onze strategische partners in deze specialisatie is Cisco, de wereldmarktleider op het gebied van netwerkapparatuur.
We zijn een gecertificeerde Cisco Networking Academy en geven je de mogelijkheid om het leerprogramma CCNA Routing & Switching te volgen, zodat het CCNA-certificaat binnen handbereik ligt. Dit programma is vooral gericht op de praktijkervaring, die we je aanleren in een state of the art netwerklabo, waardoor elke switch of router veilig is in jouw handen!

Je start met de basis van routers en switches. Je leert deze toestellen configureren en in te schakelen in kleine tot middelgrote netwerken. Daarna bestudeer je technieken om deze netwerken uit te breiden en leer je in het tweede semester hoe de netwerkinfrastructuur van bedrijven opgebouwd is. Je past dit zelf ook toe in een project.

Na de opleiding tot CCNA bouw je verder aan je professionele ervaring met netwerken door beveiligingstechnieken aan te leren. Virussen, wormen of Denial-of-Service attacks zijn bij jou kansloos. Zo zet jij de hacker een hak! Het toepassen van cryptografie, het beheren van beveiligde VPN- verbindingen, firewalls, intrusion prevention systemen en het voorstellen van oplossingen rond beveiliging, zitten vervat in het CCNA Security curriculum.

Zonder meer het meest interessante programma

Ik ben altijd al graag met computers bezig geweest, en deed al informaticabeheer in het middelbaar, dus een Bachelor Toegepaste Informatica was een logisch vervolg. De keuze om dit aan de Erasmus- hogeschool te volgen was voor mij een gemakkelijke keuze, waar ik niet lang heb over moeten nadenken. Na wat hogescholen met elkaar te vergelijken merkte ik al snel dat de Erasmushogeschool voor mij het beste programma aanbood: een goede mix tussen theorie en praktijk. De vakken hebben ook steeds een actuele en interessante inhoud. De campus is ook zeer goed bereikbaar, wat zeker een pluspunt is. Studeren in onze hoofdstad heeft zeker zijn voordelen! Alles ligt binnen handbereik en er is altijd wel iets te doen.

Cédric Van Mulders
System & Network Engineer