Start met je studiekeuze

Wat is er leuker dan om eindelijk helemaal zelfstandig te mogen kiezen wat je wilt studeren. Echt je hart volgen, je goesting doen...

Maar ook wij beseffen dat het ook wel spannend is wat er dan op je af komt. Er is zo véél om uit te kiezen... Om je te helpen, hebben we op deze pagina heel wat informatie samengebracht. Zonder veel toeters en bellen, maar concreet en praktisch. Tenslotte gaat het om feiten, niet om feestjes. Succes, en welkom op EhB!

studenten in brussel

Check onze studiekeuzegids

Een opleiding kiezen kan best lastig zijn. In deze ‘Eerste hulp bij studiekeuze’-gids loodsen we in je 6 stappen door het hoger onderwijs en studeren aan de EhB. Type opleidingen, studeren op jouw maat, persoonlijke begeleiding, op kot gaan, je studiekeuze bepalen, ... Het komt allemaal aan bod. 

Ontdek onze opleidingen 

Een studierichting kiezen die bij je past, niet zo makkelijk. Daarom geven we op deze pagina een overzicht van alle opleidingen: bachelors, masters en graduaten. De perfecte start voor jouw studiekeuze. 

Lees onze folders 

Elke opleidingspagina staat boordevol info: wat mag je verwachten van de opleiding, welke vakken krijg je, hoe verlopen de stages, waar kan je aan de slag met je diploma enz. Je kunt er ook de specifieke folder downloaden, of beter nog: vraag de folder aan!

Kom langs op een infodag

We gooien onze deuren open tijdens de infodagen. Kom langs, ontdek het campusleven en babbel met onze docenten. Check de data.

Check onze campussen

Met 7 campussen in Brussel palmen we de hoofdstad in. Van in hartje Brussel tot in Jette en Anderlecht. Bovendien hebben we ook campussen in Diest en Leuven waar je een graduaatsopleiding kan volgen. Ontdek al onze campussen.

studentenleven

Maak kennis met het studentenleven

Brussel is dé studentenhoofdstad van Vlaanderen. Er staat je dus een top studentenleven te wachten. Ontdek bruisend Brussel: de tofste cafés, de hipste uitgaansbuurten, de leukste concertzalen en de lekkerste resto's. Ontdek het EhB-leven via onze studentenvlogs

Persoonlijke begeleiding

Bij EhB staat persoonlijke begeleiding centraal. Doorheen je studietraject word je gecoacht door je docenten en krijg je hulp van studie- & trajectbegeleiders om je studietraject succesvol te doorlopen. 

Wat kost studeren?

Hoeveel kost een jaar studeren in het hoger onderwijs? Hier vind je een overzicht van alle studiekosten waaraan je je kan verwachten. Studeren kost geld, daarom bieden we financiële ondersteuning om je te helpen je studies te bekostigen. 

Flexibel studeren

Er zijn meer mogelijkheden dan enkel het klassieke traject, ook werktrajecten of verkorte opleidingen horen tot de mogelijkheden.

Stuvo 

Stuvo biedt een ruim pakket aan studentenvoorzieningen, zodat je in optimale omstandigheden kan studeren.

Ik schrijf me in!

Heeft al deze info je geholpen de knoop door te hakken? Dan rest je nog één ding: je online inschrijven en klaar!

Academiejaar '22-'23

Klik verder om te zien hoe het academiejaar 2022-2023 eruit ziet. Eens ingeschreven, kun je je als student van EhB beschouwen. En dan hebben we op deze studentenpagina nog wat praktische info gebundeld.

Het hoger onderwijs in het kort 

Afgestudeerd aan het middelbaar onderwijs? Dan kan je de stap zetten naar het hoger onderwijs. Wij maken je alvast even wegwijs. Onze studenten, docenten en studiebegeleiders vertellen je de belangrijkste zaken over het hoger onderwijs. 

  • Wat zijn de verschillen tussen een bachelor- en graduaatsopleiding?
  • Hoeveel tijd moet je voorzien om te studeren?
  • Hoe ziet een academiejaar er juist uit?
  • ...

Overtuigd? Schrijf je in!

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je officieel in te schrijven voor een opleiding.