Levenslang leren

De Erasmushogeschool Brussel heeft, naast haar reguliere studieaanbod, diverse mogelijkheden om te studeren op maat. Allen zijn van hoge kwaliteit en de meerwaarde ervan is gegarandeerd. De werktrajecten, postgraduaten, microdegrees en korte bij- en nascholingen zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk en de evoluties in je vakgebied niet uit het oog verliest. Maar er zijn nog formules om verder te studeren of nieuwe wegen in te slaan.

Postgraduaten

Met een postgraduaat verbreed en verdiep je je professionele skills. Ze tellen minimum 20 studiepunten. Als je de opleiding volledig hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift.

Microdegrees 

Binnen het domein van boekhouden, informatiebeheer en juridisch-administratieve ondersteuning bieden we verschillende microdegrees aan. Na zo´n specifiek traject kan je de opgedane kennis direct toepassen binnen het werkveld.

Bij- en nascholingen

De bij- en nascholingen zijn korter van duur. Ze zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk niet verliest en de evoluties in je vakgebied op de voet blijft volgen. Na afloop ontvang je een attest. Duurtijd: van 1-daagse opleiding tot enkele weken

Onze Banaba's

Een banaba is een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding van 60 studiepunten. Je kan een banaba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald, dus niet als basisdiploma. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten, maar de opleiding leidt wel tot een diploma. Bij EhB kan je starten met een banaba Pediatrie en Neonatologie of een banaba Zorgmanagement.

Werktrajecten (werken & studeren)

Voor iedereen met een deeltijdse of voltijdse job, of werkzoekend, die een (extra) graduaats- of bachelordiploma wil halen. Duurtijd: minimaal 1,5 jaar

Verkorte trajecten

Voor een aantal van onze opleidingen hebben we een traject uitgewerkt waarbij je je tweede bachelor kan afronden in één of anderhalf jaar. Volg je na je bachelor Hotelmanagement bv. nog een bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement via een verkort traject, dan is dat een tweede bachelordiploma dat je aan je cv toevoegt. Idem voor Verpleegkunde, Vroedkunde, en zo zijn er nog heel wat. Bekijk  hier onze verkorte trajecten.

  Leraar worden

  Al een diploma of ervaring op zak en klaar om je expertise door te geven aan de volgende generatie? Er zijn heel wat wegen die leiden naar een lerarendiploma. Lees alle mogelijkheden op deze pagina.

  Andere vormen van flexibel studeren

  Aan de Erasmushogeschool Brussel zetten we sterk in op flexibel studeren. Zo kun je starten in februari of een individueel aangepast programma uitwerken. 

  Infodagen VUB

  Bijkomend diploma? Schakeljaar starten? Onze associatiepartner kijkt uit naar je komst!

  Kies voor Levenslang Leren

  Voor de ontwikkeling van haar aanbod werkt Levenslang Leren @EhB samen met externe beroepsverenigingen, kenniscentra, andere hogescholen, de associatiepartner VUB of met andere partners, zoals het UZ Brussel. Ook wordt waardevolle expertise van het EhB-personeel gevaloriseerd. Zo garanderen we een hoge inhoudelijke kwaliteit van de lessen.

  Met het aanbod van bij- en nascholingen, werktrajecten en postgraduaten spelen we actief in op de noden van de markt en het werkveld. De opleidingen zijn modulair en gericht, met aandacht voor de Brusselse context, actuele maatschappelijke ontwikkelingen en innovatieve opleidingsvormen.

  5 redenen waarom Levenslang Leren ook voor jou een meerwaarde vormt

  1. Of je nu al werkt of verder wilt studeren, bij EhB+ Levenslang Leren kan je op jouw eigen ritme studeren. Makkelijker te combineren met een job dus.
  2. Je legt de focus op specifieke kennis en vaardigheden waar jij nood aan hebt. Stel zelf jouw curriculum samen.
  3. Soft skills zijn een belangrijke meerwaarde op de arbeidsmarkt en zijn een essentieel onderdeel van ons aanbod
  4. De brug naar het werkveld. Via praktijkvoorbeelden, echte cases, leerrijke stages, ...
  5. Gericht op echte verdieping van kennis en ervaring in een bepaald vakgebied via een uitgebreid netwerk van (inter)nationale experten