Levenslang leren

Aan EhB kan je constant bijscholen, specialiseren en nieuwe avonturen aangaan. De werktrajecten, postgraduaten, micro-credentials en bij- en nascholingen zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk en de evoluties in je vakgebied niet uit het oog verliest. 

Postgraduaten

Met een postgraduaat verbreed en verdiep je je professionele skills. Ze tellen minimum 20 studiepunten. Als je de opleiding volledig hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift.

Micro-credentials 

Binnen het domein van boekhoudenjuridisch-administratieve ondersteuning en toerisme bieden we verschillende micro-credentials (of microdegrees) aan. Na zo´n specifiek traject kan je de opgedane kennis direct toepassen binnen het werkveld.

Bij- en nascholingen

De bij- en nascholingen zijn korter van duur. Ze zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk niet verliest en de evoluties in je vakgebied op de voet blijft volgen. Na afloop ontvang je een attest. Duurtijd: van 1-daagse opleiding tot enkele weken

Onze Banaba's

Een banaba is een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding van 60 studiepunten. Je kan een banaba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald, dus niet als basisdiploma. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten, maar de opleiding leidt wel tot een diploma. Bij EhB kan je starten met een banaba Zorgmanagement.

Werktrajecten (werken & studeren)

Voor iedereen met een deeltijdse of voltijdse job, of werkzoekend, die een (extra) graduaats- of bachelordiploma wil halen. Duurtijd: minimaal 1,5 jaar

Verkorte trajecten

Voor een aantal van onze opleidingen hebben we een traject uitgewerkt waarbij je je tweede bachelor kan afronden in één of anderhalf jaar. Volg je na je bachelor Hotelmanagement bv. nog een bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement via een verkort traject, dan is dat een tweede bachelordiploma dat je aan je cv toevoegt. Idem voor Verpleegkunde, Vroedkunde, en zo zijn er nog heel wat. Bekijk  hier onze verkorte trajecten.

Leraar worden

Al een diploma of ervaring op zak en klaar om je expertise door te geven aan de volgende generatie? Er zijn heel wat wegen die leiden naar een lerarendiploma. Lees alle mogelijkheden op deze pagina.

Andere vormen van flexibel studeren

Aan de Erasmushogeschool Brussel zetten we sterk in op flexibel studeren. Zo kun je starten in februari of een individueel aangepast programma uitwerken. 

Infodagen VUB

Masterdiploma behalen? Check het aanbod van de VUB. 

5 redenen om te kiezen voor levenslang leren: 

  1. Of je nu al werkt of verder wilt studeren, bij EhB Levenslang Leren kan je op jouw eigen ritme studeren. Makkelijker te combineren met een job dus.
  2. Je legt de focus op specifieke kennis en vaardigheden waar jij nood aan hebt. Stel zelf jouw curriculum samen.
  3. Soft skills zijn een belangrijke meerwaarde op de arbeidsmarkt en zijn een essentieel onderdeel van ons aanbod
  4. De brug naar het werkveld. Via praktijkvoorbeelden, echte cases, leerrijke stages, ...
  5. Gericht op echte verdieping van kennis en ervaring in een bepaald vakgebied via een uitgebreid netwerk van (inter)nationale experten