Een kamer huren aan studentikoze prijs?

Op Kot

Zoek je een eigen plek in de stad waar je ongestoord kan studeren en relaxen, zonder files of dagelijkse treinperikelen? Op kot gaan biedt inderdaad een hoop praktische voordelen. Je kunt kiezen voor een kot van de EhB of voor koten via Br(ik. Richt je tot Stuvo EhB  voor meer info.

Studentenhuis Jette

Stuvo EhB beschikt op Campus Jette over een studentenhome met een 260- tal ingerichte kamers. Deze studentenhome is verbonden met  het gebouw van de departementen Gezondheidszorg & Lanschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogie.

De Basic Fit Jette ligt op 50 meter van het gebouw van de  hogeschool. Daarnaast zorgt fuifzaal BOJ, uitgebaat door en voor studenten, voor de nodige ambiance. Eten kan je in The Link, Basic Fit  Jette of het studentenrestaurant van de VUB. Al dit fraais ligt in de schaduw van het mooie Laarbeekbos.

De kamers zijn bemeubeld met: bureau en stoel, bed, een ingebouwde kast, boekenrek, prikbord,  een eigen wastafel en twee toiletkastjes. Er is toegang tot internet op de kamers via een internetkabel (geen wifi). Op elke verdieping is er een gezamelijke keukenblok, twee microgolfovens, tafels en stoelen en een kleurentelevisie. De sanitaire voorzieningen bevinden zich op elke verdieping in de gang, bestaande uit 8 douches en 8 toiletten. Beneden is er een was- en strijkplaats en een fietsenstalling.

Prijzen per academiejaar : (2017-2018)

•huurcontract 12 maanden EhB / VUB student: € 250 per maand ( € 3000 per jaar )

•huurcontract 12 maanden niet EhB / VUB student: € 295 per maand (€ 3540 per jaar)

•huurcontract < 10 maanden: € 305 per maand

De energiekosten (Water, elektriciteit, verwarming en internet) zijn in de prijs inbegrepen. De waarborg is € 300 voor EhB / VUB studenten en € 600 voor niet EhB / VUB studenten.

Studentenhuis Dansaert

Ook in Brussel centrum beschikt dienst studentenvoorzieningen over een studentenhome met 34 kamers opgedeeld in appartementen.

De studentenhome ligt op wandelafstand van zowel campus RITCS als campus MMM en is gelegen in de bruisende dansaertstraat.

De kamers zijn bemeubeld met: bureau en stoel, bed, een ingebouwde kast, boekenrek, prikbord. Er is toegang tot internet op de kamers. Op elke verdieping is er een gezamelijke keukenblok, een microgolfoven, tafels en stoelen. In elk appartement is er een badkamer met een douche, toilet en wasbak. Beneden is er een fietsenstalling.

De prijzen hiervan zijn afhankelijk van de grootte van de kamer en kunnen opgevraagd worden bij huisvesting@ehb.be.

Reservatie (Kamer in Studentenhuis Jette/Dansaert)

Via ons inschrijvingsformulier kan je een optie nemen op een kamer in het studentenhome.

! Opgelet, de bevestiging van een aanvraag staat niet gelijk aan de bevestiging van een reservatie !

Zodra er een kamer gereserveerd staat voor jou zal je via mail gecontacteerd worden met de expliciete melding dat er een kamer voor jou werd gereserveerd in het studentenhuis.

Reserveren voor het academiejaar 2017-2018 kan vanaf 15 mei 2017.

Wie deze huurprijs moeilijk kan betalen, kan een aanvraag indienen tot financiële steun. Stuvo EhB bekijkt je studiekosten (inschrijvingsgeld, boeken en cursussen, computer, vervoer ... en dus ook je kot) en je globale financiële situatie. Waar nodig passen we bij door een financiële tegemoetkoming. (link sociale dienst)

Br(ik

De dienst studentenvoorzieningen werkt samen met Br(ik die een 460-tal kamers bezit in het centrum van Brussel en via iKot heb je ook een overzicht van een 4000 koten van private eigenaars in en rond Brussel. Een standaardkamer van Br(ik in het centrum van Brussel kost € 285/maand. Je moet hier echter een forfait van € 80 bijtellen voor de nutsvoorzieningen en het internet. In totaal kom je dan voor een gemeubelde kamer van 12m² op € 365/maand (cijfers academiejaar 2014-2015, mogelijks indexering van € 5 à € 10).

Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden op www.brik.be.