De sociale dienst

Voor elke EhB student die in financiële moeilijkheden zit.

Studeren kost veel geld, maar niet iedereen beschikt over dezelfde middelen. Daarom zijn er een aantal voorzieningen om hogere studies voor minder kapitaalkrachtige studenten mogelijk te maken.

De overheid voorziet studietoelagen, maar als dat niet volstaat, of je komt niet in aanmerking en je kan toch je studies niet betalen, kan je je tot Stuvo EhB wenden. Stuvo EhB kan verminderd inschrijvingsgeld, een sociale toelage of een studielening toekennen.

Waarvoor kan je terecht bij de sociale dienst van Stuvo EhB?

• hulp en berekening van studietoelage
  • sociaaljuridisch advies (kinderbijslag, leefloon, studentenstatuut,...)
  • voorschot op studietoelage (renteloos)
  • een studielening (wel terug te betalen), sociale of aanvullende toelage (niet terug te betalen)
  • informatie over studentenarbeid
  • studentenjobs

Hoe ziet een studentenarbeidscontract er uit? Wat met de proefperiode? Wat is het minimumloon? Een antwoord op deze en vele andere vragen kan je allemaal terugvinden in de Stuvotekst over studentenarbeid.

Enkel op afspraak!!!

socialedienst@ehb.be