Studentenorganisaties

Studentenorganisaties zijn het verenigingsleven van de studenten. Er bestaan verschillende structuren om actief en creatief bezig te zijn als organisator, vertegenwoordiger, ...
Stuvo EhB ondersteunt verschillende studentenorganisaties in hun werking:

BSK (Brussels Senioren Konvent)

Je hebt studentenverenigingen per departement of studierichting, de departementale kringen, en per regio, de regionale kringen. Ze worden overkoepeld door het BSK , het Brussels Senioren Konvent. Alle info vind je op http://www.b-s-k.be,  de site van jouw kring & alle activiteiten en fuiven.

ESN (Erasmus Student Network)

ESN is een internationale studentenorganisatie die buitenlandse studenten op sleeptouw nemen door Brussel en organiseren ook trips naar andere Belgische steden en de omliggende Europese landen. ESN is een jonge bende die al feestend internationaal doorheen het academiejaar trekt.

Zegt een engagement voor je internationale medestudenten je wel iets? Neem dan contact op met ESN VUB EhB Brussels via mail esnbxl@gmail.com  of  Facebook pagina. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste medewerkers! Stuvo EhB ondersteunt ESN bij de organisatie van verschillende activiteiten.

XL Air

Zin in radio? Heb je iets met muziek, presentatie, journalistiek of sociale media? XL Air is de studentenradio van Brussel, die sinds 2004 oorverdovende radio maakt vanuit de kelders van het RITCS.
We bieden een platform voor studenten die de geneugten én de toekomst van het radio maken willen ontdekken. Kom mee met ons exploreren via www.xlair.be of ontmoet ons in levende lijven op tal van Brusselse evenementen!