Studentenvertegenwoordiging

Wil je mee richting geven aan de toekomst van EhB? Word dan studentenvertegenwoordiger! Je leert er onderhandelen, in dialoog gaan en deelnemen aan besluitvorming. En je laat het EhB-bestuur voelen wat er leeft bij de studenten.

Wil je een mandaat als studentenvertegenwoordiger, dan stel je je kandidaat voor de Studentenraad. Deze raad behandelt onderwijs- en studentgerichte onderwerpen. Zo komt onder meer de onderwijs- en examenregeling aan bod. De Studentenraad kan ook op eigen initiatief adviezen uitbrengen, die dan besproken worden in de andere raden van de hogeschool. De Studentenraad telt 24 leden die jaarlijks verkozen worden (4 studenten per departement / School of Arts).

Heb je vragen over studentenvertegenwoordiging? Dan kan je terecht bij annemie.de.rouck@ehb.be.

Stel je kandidaat

Interesse? Jaarlijks worden in het voorjaar verkiezingen voor de studentenraad georganiseerd voor het daaropvolgende academiejaar. Van zodra de tijdslijn gekend is, wordt de informatie op deze website toegevoegd. Er wordt ook een mailing gedaan naar alle studenten.

Alle studentenmandaten

Wil je meer weten over de verschillende raden van de EhB? We vertellen je graag in enkele punten hoe elke raad is samengesteld en wat de bevoegdheden zijn.