Management, Media & Maatschappij

Welke opleidingen?

Het departement Management, Media & Maatschappij biedt zeven professionele bacheloropleidingen aan

Sinds februari 2016 startte er een nieuwe HBO5-opleiding: Winkelmanagement

OPGELET: De campus zal gesloten zijn op vrijdag 11 november en dinsdag 15 november.

Info en inschrijvingen

Het eerste semester is volop aan de gang. Wil je toch nog inschrijven voor één van onze opleidingen? Of starten vanaf het 2de semester? Maak dan eerst een afspraak met onze trajectbegeleiders. Zij bekijken met jou welk programma je nog kan opnemen tijdens het lopend academiejaar.

Maak een afspraak met Hilde Hendrickx voor de opleiding:

Maak een afspraak met Martine Saenen voor de opleidingen

Maak een afspraak met Lucie De Meyst via lucie.de.meyst@ehb.be voor de opleiding Sociaal Werk

Maak een afspraak met Veerle Van Gijsegem via veerle.van.gijsegem@ehb.be voor de opleiding SW voor volwassenen (BSV)

In 't kort

In het bruisende centrum van toeristische bezienswaardigheden en een concentratie van internationale hotels vinden de bacheloropleidingen in Toerisme- & Recreatiemanagement en Hotelmanagement uiteraard ideale aanknopingspunten om studenten in contact te brengen met hun toekomstige beroepssector. Bovendien is Brussel ook het centrum van nationale en internationale communicatienetwerken, mediahuizen, Public Relations- en reclamebureaus. Vandaar dat we ook een geprivilegieerd oefenplatform zijn voor de studenten van de opleidingen Communicatiemanagement en Journalistiek. Nergens in het land is de nood aan gekwalificeerde bachelors Office Management zo groot als in de hoofdstad, dus ook die opleiding maakt optimaal gebruik van haar ligging.

Verder vertegenwoordigt Brussel een zeer gevarieerd sociaal en cultureel weefsel. Een opleiding Sociaal Werk, met afstudeerrichtingen in Maatschappelijk Werk, Sociaal-juridische Dienstverlening of Sociaal-Cultureel Werk kan zich geen betere biotoop inbeelden.

De nieuwste opleiding (sinds 2014-2015)  is Idea & Innovation Management, de studie voor de innovatieprofessionals van morgen.

De campus zelf wordt gekenmerkt door licht en ruimte, mede door het mooie dak­restaurant, waar men rondom een zicht over heel Brussel heeft. Het is terecht het paradepaardje van deze campus. Het Bloemenhofplein waaraan deze campus gelegen is, oogt bij­zonder pittoresk en dateert uit de Middeleeuwen (de ‘Zespenningen’straat was vroeger één van de stadspoorten waar tol geïnd werd). Het stadscentrum met winkels, restaurantjes en historische gebouwen ligt op wandelafstand.

Campus Bloemenhof ligt een halve kilometer verwijderd van de Dansaertstraat, waarnaar het vernoemd is. Parkeren is moeilijk, maar in de buurt van de Dan­saertstraat zijn meerdere (betalende) parkeergarages.

Wil je graag je Engels of Frans versterken?

De Erasmushogeschool Brussel biedt je, in samenwerking met het opleidingscentrum SYNTRA Brussel, een intensief taalbad aan gedurende 7 sessies.

Lees meer in onze brochure

Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel

Contact: 02 213 61 10 - mmm@ehb.be

• Studentensecretariaat: 8u15 – 12u en 13u – 16u30u