Koninklijk Conservatorium Brussel

Welke opleidingen?

Het Koninklijk Conservatorium Brussel | School of Arts (KCB) verzorgt de opleidingen

In 't kort

De studenten Muziek studeren in het mooie conservatoriumgebouw in het oude hart van de hoofdstad vlak aan de toeristische Zavel­markt. Met uitzicht op het Egmontpark met zijn tientallen standbeelden, be­vinden de les- en praktijklokalen zich in ruimtes waar de sfeer van weleer nog te vinden is.

Het Conservatorium zelf, met zijn historische concertzaal uit de 19e eeuw, dient als oefenruimte voor de studenten. Uiteraard wor­den hier ’s avonds concerten georganiseerd voor het grote publiek waar de studenten gratis naartoe mogen. De bibliotheek van het Conservatorium be­vat tientallen unieke werken en partituren waar de docenten en studenten in­zage in hebben. de opleiding Muziek trekt bijzonder veel internationale studenten. De campus is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, voor automobilisten zijn er parkeergarages in de buurt. Er is een recent vernieuwd studentenrestaurant.

De studenten Musical krijgen les op campus Kaai in Anderlecht. Voor hen zijn in de gebouwen op de Nijverheidskaai verschillende studio’s en theaterzalen aanwezig om zich optimaal op een carrière voor te bereiden.  De musicalstudenten geven een aparte sfeer aan deze campus,  hun muzikale oefensessies worden regelmatig voortgezet in de gangen van het gebouw en ook dansrepetities blijven niet altijd beperkt tot de ruimte van de lesstudio’s. Het studentenrestaurant op campus Kaai biedt versbereide warme en koude maaltijden en een uitgebreide saladbar. Dankzij de herinrichting van de wijk met groenaanplantingen en wan­delstroken langs het kanaal deelt de campus in het nieuwe elan dat deze Brusselse wijk ondergaat. Een groot voetbalveld zorgt voor de groene toets op de campus zelf. De metro (Delacroix), die de hogeschool met het Zuidstation en het centrum van de stad verbindt,  is op wandelafstand gelegen.  Maar ook op de wagen is de campus voorzien dankzij de grote parking voor- en achteraan.

Volg deze link naar de website van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Campus Conservatorium: Regentschapsstraat 30 en Kleine Zavel 5

Campus Kaai (Musical): Nijverheidskaai 170