Over de Erasmushogeschool Brussel

De Erasmushogeschool Brussel telt 20 professionele bacheloreopleidigen en 7 academische kunstopleidingen.  Daarnaast biedt de hogeschool meerdere voortgezette opleidingen (banaba's), en via het centrum voor permanente vorming EhB+ ook postgraduaten en bij- en nascholingen aan.

De hogeschool ontleent haar naam aan de humanistische filosoof Desiderius Erasmus. De Erasmushogeschool Brussel vertrekt bij haar werking vanuit een humanistische visie. Recht op vrijheid en menswaardigheid, geloof in menselijk kunnen, met elkaar in open, rationele dialoog gaan en zelf verantwoordelijkheid nemen staan hierbij centraal. Die verantwoordelijkheid, voor de wereld, de maatschappij en zichzelf, mondt uit in duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie zijn de onderliggende waarden die ons gedrag en onze interactie sturen. De Erasmushogeschool Brussel staat daarnaast ook voor pluralisme: we verwelkomen uiteenlopende levens- en wereldbeschouwingen en sporen tegelijkertijd iedereen aan om diversiteit te omarmen, zichzelf permanent in vraag te stellen en nieuwe inzichten te verwerven. Een wetenschappelijk-kritische, onderzoekende houding is de leidraad voor onze werking.

Partners

De Erasmushogeschool Brussel heeft heel wat partners waarmee nauw wordt samengewerkt. Lees hier meer over de Universitaire Associatie Brussel, de VUB  en onze andere nationale en internationale partners.

Dit is EhB - Jaarverslag 2016

In 'Dit is EhB'  tonen we je de veelzijdige activiteit van onze hogeschool. In dit overzicht van 2016 blikken we weer terug op een jaar vol activiteit en vooruitgang. Cijfers en tabellen (studentenaantallen, personeelssamenstelling, infrastructuur, ...) worden aangevuld met feiten en foto's over het leven op de hogeschool. Uitstappen, projecten, prijzen en veel meer worden er in woord en beeld voorgesteld.

'Dit is EhB' kan ook aangevraagd worden via info@ehb.be.

EhB!magazine

De hogeschool geeft twee maal per jaar een magazine uit met nieuws over haar opleidingen. Je kunt de meest recente nummer hier bekijken.

Historiek

HPIB, HIPRO, IVIT, HIW, PHITS, HIVB, KMC en HISKWA. Dit zijn een aantal van de hogescholen die in 1995 samensmolten tot de Vlaamse Autonome Hogeschool Erasmushogeschool Brussel. Vandaag mag de hogeschool zich, met meer dan 5.000 financierbare studenten, de grootste, echt Brusselse, Nederlandstalige hogeschool noemen.