U bent hier

  • Ben je geïnteresseerd in alles wat met informatica te maken heeft?
  • Ben je een computerfreak (of toch niet helemaal)?
  • Kun je op een logische manier structuren aanbrenge en is systematiek je ook niet onbekend?
  • Vind je het een uitdaging om de informatieprocessen efficiënt te laten verlopen?
  • Of ben je jong en kijk je uit naar een boeiende job met verantwoordelijkheid?

Dan ben je bij de opleiding Informatica aan het juiste adres. In het praktijkgerichte traject gebruiken we de recentste programmeertalen, -omgevingen en netwerkindelingen. Je ontwikkelt de kennis en de vaardigheden om te functioneren op verschillende niveaus. En aangezien een informaticus meestal in team werkt, contacten moet onderhouden met opdrachtgevers, leveranciers en gebruikers, scherpen we ook je communicatieve vaardigheden aan.

De opleiding wordt modulair ingericht met twee opties: programmeren of netwerkbeheer. Als programmeur maak je grondige analyses van een programmeeropdracht, kies je de juiste programmeertaal en schrijf je zelfstandig programma’s. Als netwerkbeheerder kun je autonoom netwerken opbouwen, configureren, optimaliseren en onderhouden.

Programma

De opleiding telt 1160 lestijden. Naast een modeltraject is ook een individueel traject op maat mogelijk.

De basispijler informatica omvat Basiskennis, Softwarepakketten, Communicatie- en organisatietechnieken, Multimedia, Programmeren 1, Programmeren 2, IT-organisatie,  Databanken, Datacommunicatie en netwerken, Netwerkbeheer 1 en Besturingssystemen.

In de optie programmeren heb je een aantal modules programmeren (3,4 en 5), Analyse en sluit je af met Projectwerk.

De optie netwerkbeheer bestaat uit Beheer van databanken, Netwerkbeheer 2, Datacommunicatie, Internettechnologie en systeem- en netwerkbeheer en sluit je af met  Projectwerk.

Waar kun je aan de slag? 

Met je diploma kun je onder meer aan de slag als softwareontwikkelaar, analist ontwikkelaar ICT (knelpuntberoep), databankbeheerder (knelpuntberoep),  multimediaontwikkelaar, netwerkbeheerder (knelpuntberoep) of webmaster.

Vervolgtrajecten of -opleidingen

Binnen het samenwerkingsverband HBO5 Erasmus kun je met je diploma HBO5 Informatica vrijstellingen aanvragen voor vakken van de professionele bachelor Toegepaste Informatica van de Erasmushogeschool Brussel. Studeer je af in de optie Programmeren, dan volg je nog 93 studiepunten. Behaal je het diploma Netwerkbeheer, dan schrijf je je in voor 99 studiepunten.

Praktisch

CVO COOVI | www.coovi.be/cvo | cvo@coovi.be | Kom naar onze infomomenten op zaterdag 20 januari 9u- 12u en op zaterdag 9 juni 13u-18u.

Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht | tel.: 02/526 51 00

De lessen (lessenrooster) gaan door in de gebouwen van het CVO Brussel in de Materiaalstraat 67, 1070 Anderlecht.

In het handboek vrijstellingen lees je meer over hoe je je vrijstellingen moet aanvragen.