U bent hier

Toelatingsvoorwaarden

Heb je al een bachelordiploma Lager Onderwijs, dan schrijf je je in voor een verkort traject. De opbouw is modulair, dit laat flexibiliteit toe en maakt dat we heel praktijkgericht werken. Hoeveel studiepunten dit traject bedraagt, hangt af van wat de trajectbegeleider samen met jou uitstippelt. Dit bedraagt maximum 60 studiepunten voor de basisvakken + 47 studiepunten per onderwijsvak. 

Wie een regulier bachelordiploma heeft kan voor maximum 168 studiepunten een diploma Secundair Onderwijs behalen. Ongeacht je diploma krijg je een basispakket aan vrijstellingen. Naar gelang de aard van je vorige opleiding kunnen dat er nog meer worden. Zo maken we de stap naar een carrièreswitch makkelijk en vooral toegankelijk. 

We bieden ook een traject aan van 128 studiepunten voor wie al een diploma Specifieke Lerarenopleiding heeft.

Ook mensen die bij het CVO een Specifieke Lerarenopleiding Islam hebben gevolgd en toch hun bachelor willen behalen kunnen dat doen in 82 studiepunten*. Hierbij kies je twee extra onderwijsvakken. 

Als je al een diploma secundair onderwijs hebt maar het voelt kriebelen om nog een extra onderwijsvak erbij te nemen, kan je dat in ons flex-traject voor 47 studiepunten behalen. Ben je al leraar informatica maar zie je het zitten om ook ICT-coördinator te worden? Dan kan dat voor een traject van 6 studiepunten.

Hoe lang duurt de opleiding? 

Indien je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden tot het verkort traject, overloopt de coördinator met jou het opleidingsprogramma. Je krijgt de kans al je vragen te stellen en we stippelen samen een traject uit dat afgestemd is op jouw organisatorische mogelijkheden. We houden rekening met de combinatie van werken en studeren, een gezin,...

Denk rustig na over de samenstelling en het tijdspad van je traject. Op hoeveel tijd wil je de opleiding afronden? Geef jezelf ook wat krediet... Als je tijdens de opleiding merkt dat je meer tijd nodig hebt, kan je een aanvraag doen om het traject meer te spreiden. 

*Voldoe je niet aan het vereiste taalniveau? Voor 6 extra studiepunten (88 studiepunten in totaal) kan je ook het diploma behalen.