U bent hier

Van vakantiedromer tot professioneel vakantiemaker

Proef je graag van het leven en de wereld? Hou je ervan om zelf onderweg te zijn? Vind je het fijn om mensen te helpen en dingen te plannen? Dan is onze wereld jouw habitat!

De Bachelor Toerisme- en Recreatiemanagement richt zich op jongeren die een rol willen spelen in de professionele reis- en leisuremarkt. De wereld wordt jouw werkplek. De Bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement is een brede en gevarieerde opleiding waarin je de wereld van toerisme en reizen exploreert.

  • Je wordt als het ware een expert in het ontsnappen aan de dagelijkse sleur
  • Je leert communiceren in verschillende talen
  • Je krijgt de kans om professionele ervaring op te doen in het buitenland
  • Je komt in nauw contact met het toeristisch-recreatief werkveld in Vlaanderen en Brussel

Aan het einde van je studie ken je de wereld, weet je hoe de touroperators en reisbemiddelaars werken en heb je inzicht in wat toeristen en recreanten verlangen. Met dit diploma op zak kan je originele zaken- en leisurereizen creëren en verkopen, maar ook concepten ontwikkelen die inspelen op de nieuwste trends binnen het toeristische en recreatieve werkveld.

Waarom Toerisme- & Recreatiemanagement studeren aan EhB?

Op de Erasmushogeschool Brussel krijg je de perfecte opleiding om je carrière voor te bereiden. Je studeert in het hart van Europa en komt dagelijks in contact met de ziel van een toeristische wereldstad. Hippe shops, tophotels en resto's, musea en bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van de campus. Onze habitat is trendy en internationaal. De bacheloropleiding Toerisme- & Recreatiemanagement is socio-economisch georiënteerd, met andere woorden, je leert hoe je dromen en verwachtingen (economisch) haalbaar ontwikkelt en aanbiedt.

Tijdens je studies krijg je de kans om zowel in het binnen- als het buitenland ervaring op te doen en contacten te leggen met toeristische organisaties die je aanspreken. Je leert naast de theorie vooral ook de praktijk. Je maakt kennis met huidige en toekomstige trends en je bestudeert zowel de economische als de ecologische aspecten van toerisme en vrije tijd.

Studenten aan het woord

Ali Sahbaz, eerstejaarsstudent Toerisme- & Recreatiemanagement.

Ines Maelfait, derdejaarsstudente Toerisme- & Recreatiemanagement, loopt stage bij reiskantoor Joker in Brussel.

Dana Vierendeel, derdejaarsstudente Toerisme- & Recreatiemanagement, loopt stage bij de Bardijnen in Halle (promotie van erfgoed).

 

Taalbad MMM

Wil je graag je Engels of Frans versterken?

De Erasmushogeschool Brussel biedt je, in samenwerking met het opleidingscentrum SYNTRA Brussel, een intensief taalbad aan gedurende 7 sessies. 

Lees meer in onze brochure